РЗИ-Сливен е започнала проучване за COVID-19 сред хора от Нова

...
РЗИ-Сливен е започнала проучване за COVID-19 сред хора от Нова
Коментари Харесай

Работник от старозагорска фирма е положителен за COVID-19

РЗИ-Сливен е почнала изследване за COVID-19 измежду хора от Нова Загора, работещи в старозагорска компания. Това оповестиха от Областния спешен щаб.

Причина е открит позитивен за ковид случай измежду личния състав на компанията.

Продължава дезинфекцията и вземането на проби от МБАЛ "Хаджи Димитър ". Очаква се процесът да продължи до началото на идната седмица. Лечебното заведение може да отвори порти единствено при негативни резултати на пробите.

Положителен резултат за Коронавирус -19 са дали 32 лица, като четири от тях са открити в болнични заведения отвън територията на Сливенска област, демонстрират данните на Областния спешен щаб за миналата седмица. От тях 28 са инфектираните в Сливен, като 17 са работещи в МБАЛ "Хаджи Димитър ".

За същия интервал трима души, контактни на медицинския личен състав, също са дали позитивен резултат на теста за коронавирусна зараза. С тях инфектираните в директна връзка с това лечебно заведение стават 20.

Установени са контактните лица на болните медици и чиновници в МБАЛ "Хаджи Димитър " и са сложени под карантина. Служител от административния личен състав на машиностроителна компания в Сливен е под карантина, защото е бил контактен на здравно лице с позитивна проба от МБАЛ "Хаджи Димитър ".

Под карантина са още четири лица от компанията, контактни с административния чиновник. Те са под всекидневно наблюдаване в домашни условия.

От началото на епидемията инфектираните медици, работещи в болнични заведения на територията на област Сливен, са 29.

Към края на интервала 1-7 юни под домашна карантина са били общо 893 лица в област Сливен. Отпаднали от карантина са 5 283 души.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР