РЗИ-Шумен обяви грипна епидемия в Шуменска област от 31.01.2024 г.

...
РЗИ-Шумен обяви грипна епидемия в Шуменска област от 31.01.2024 г.
Коментари Харесай

Шумен и Ямбол също обявиха грипна епидемия без ваканция за учениците

РЗИ-Шумен разгласи грипна зараза в Шуменска област от 31.01.2024 година до 07.02.2024 година

Регистрираната заболеваемост от грип и остри респираторни болести е 269 на 10 000. Заповедта за въвеждането на краткотрайните противоепидемични ограничения ще бъде изпратена в Министерството на здравеопазването за координиране.

Грипна почивка за възпитаници към този момент не се планува, оповестиха от РЗИ-Шумен.

В интервала на грипна зараза се преустановяват женските съвещания, имунизациите и реимунизациите. Спират се и свижданията в лечебните заведения и в профилираните институции за даване на обществени услуги. Ще се ползва всекидневен филтър в детските заведения за заболели деца и чиновници.

Област Ямбол влиза в грипна зараза от на следващия ден

Област Ямбол влиза в грипна зараза от на следващия ден – 30 януари до 5 февруари 2024 година През миналата седмица в региона е записана заболяемост от 356.08 на 10 000 души при междинна за страната 197.08 на 10 000.

Ямбол е деветата област в страната, която вкарва краткотрайни противоепидемични ограничения. Те включват прекратяване на плановите съвещания на здрави бременни дами и деца; профилактичните прегледи и наложителните имунизации и реимунизации. Провеждане на прецизен всекидневен филтър в детските ясли, градини и учебни заведения. Забрана на свижданията в лечебните заведения за болнична помощ и обществени институции за деца и възрастни.

Припомняме, че от през днешния ден се прекратява присъственият образователен развой и провеждането на извънкласни занимания и проведени действия на възпитаници на територията на цялата област Пловдив, както и две учебни заведения в област Габрово – НУ „ Васил Левски “ в община Габрово и СУ „ Максим Райкович “ в община Дряново. Двете области са в грипна зараза до 5 февруари.

До 31 януари са в действие въведените краткотрайни ограничения против разпространяването на грип и остри респираторни болести в Смолян, Плевен, Варна и Бургас. В София-област епидемията е в действие до 1 февруари, а в Пазарджик – до 2 февруари.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР