РЗИ ще налага допълнителни противоепидемични мерки в Сливен с цел

...
РЗИ ще налага допълнителни противоепидемични мерки в Сливен с цел
Коментари Харесай

Два ромски квартала в Сливен с по-строги мерки от днес

РЗИ ще постанова спомагателни противоепидемични ограничения в Сливен за ограничение на Covid-19. Това става след решение на Областния спешен щаб по отношение на огромния % инфектирани в кварталите „ Надежда “ и „ Речица “. Мерките включват карантиниране на цели семейства, тук-там и прилежащи къщи или даже на цяла улица. От през днешния ден в двата квартала се връчват предписанията за нововъведените карантинни ограничения, оповестява БНР.
" Решението е да се карантинират хората, които живеят в цялата къща, или в прилежащите къщи, или сектор от улица, или цяла улица, или каре от улици, където има централизация на болни... ", изясни кметът на общината Стефан Радев пред Българска национална телевизия.
Над 100 посредници, пастори и доброволци от сутринта обикалят сливенския квартал Надежда и изясняват на хората нуждата от съблюдаване на отдалеченост и верния метод за носене на маска.
" Всички ни слушат. Всеки си е по домовете. Излизат единствено тогава, когато би трябвало да си купят храна, по аптека, по банкомат, съблюдават отдалеченост, всеки си има маска ", споделя посредникът Сашо Йорданов.
В Сливен инфектираните с ковид са 39 души. Сред тях са 3 медицински сестри и 1 санитарка. Има сложени под карантина и медицински лица поради контакти с евентуално инфектирани. Проблем с легловата база в лечебните заведения обаче няма.
" Само инфекциозните отделения на двете лечебни заведения, които са на първа линия са близо 50 легла… Отделно има проект, с който други отделения да се трансфорат в отделения за КОВИД и леглата да могат да доближат общо 300... Още две лечебни заведения на територията на Сливен ще обезпечат опция за приемане на такива заболели, в случай че е належащо. ", сподели още кметът.
За последните 24 часа в община Сливен не са постъпвали сигнали за неспазване на карантината или за завърнали се от чужбина жители, оповестяват още от Общинския спешен щаб.
16 са позвъняванията на дежурния телефон за скупчване на хора на публични места. Един от сигналите е за работещ ресторант в квартал „ Българка “. През почивните дни полицията е открила шест случая на нарушение на наложена карантина - пет в Сливен и един в Нова Загора, оповестяват от ОДМВР. Образувани са едно бързо и пет досъдебни производства.
Само в Сливен са открити 53 нарушавания на противоепидемичните ограничения, като 50 са за неносене на защитни маски. Съставени са актове.
4 паркове и градини в града ще бъдат отворени за избраните от здравния министър групи от хора. Използването на пространствата за разходка ще бъдат налични евентуално от на следващия ден.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР