РЗИ проверява сигнал за пловдивски общински съветник, който въпреки че

...
РЗИ проверява сигнал за пловдивски общински съветник, който въпреки че
Коментари Харесай

РЗИ проверява сигнал за общински съветник, дал положителен тест, но се разминал без карантина


РЗИ ревизира сигнал за пловдивски общински консултант, който макар че е дал позитивен тест за Ковид -19 не е бил карантиниран. Подателят Ана Долева е изпратила писма до Здравната ревизия за случая, както и копие до TrafficNews .

В сигнала се твърди, че общинският консултант в понеделник, 17 януари, е посетил е посетил частна болница в Кючук Париж.

" Имал е температура и проблеми с гласа (типичен признак за Омикрон-варианта). Направеният тест за Ковид-19 е бил позитивен. Освен това са открити още – отит и инфектиране на пикочните пътища, евентуално затруднения от главната диагноза. Въпреки всичко и заради близки контакти с управата на болничното заведение политикът е декларирал, че не желае да се записва и да стои под карантина. В тези дни, в които се означават най-големият пик на инфектирани в България държанието на въпросният консултант е не просто скандално, а неприемливо. Със своята безнаказаност той заплашва живота преди всичко на своите деца и семейство, а по-късно и на десетки други лица. Тъй като става дума за обществена персона, то законът би трябвало да се приложи в най-голямата му суровост.

Считам, че е безусловно належащо по случая да бъде назначена цялостна инспекция, тъй като е изцяло неприемливо и държанието на самата болница, която си разрешава да прикрива лица по една или друга причина. Дали това се случва за първи път или е честа процедура?!

Надявам се, че този случай няма да бъде затулен поради публичното му състояние, приключва читателят.

TrafficNews се свърза с зам. шефа на РЗИ доктор Аргир Аргиров, който удостовери, че са получили сигнала и са разпоредили инспекция.

Преди приклюючване на инспекцията няма да публикуваме името на съветника, защото информацията не е доказана, а и касае персонални данни.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР