РЗИ – Русе проведе проучване на тема: Знания, нагласи и

...
РЗИ – Русе проведе проучване на тема: Знания, нагласи и
Коментари Харесай

РЗИ Русе: Всеки трети ученик между 8 и 11 клас пуши

РЗИ – Русе организира изследване на тематика: „ Знания, настройки и привички по отношение на използването на тютюневи и никотинови произведения ” измежду учениците от 8-11 клас.

В изследването участваха 696 възпитаници от 8 до 11 клас от седем учебни заведения в област Русе: СУЕЕ „ Св. Константин Кирил Философ ”, СУ „ Христо Ботев ”, СУ „ Панайот Волов ” гр. Бяла, СУ „ Васил Левски ” гр. Ветово, ПГ по превоз, ПГСАГ „ Пеньо Пенев ”, НУИ „ Проф. Веселин Стоянов “. Учениците отговаряха на 14 въпроса, свързани с използването на никотинови произведения – разпространяване, достъп и оценка на риска. Целта на проучването е да установи отношението на учениците към посочените феномени и степента на периодичност на използването на тютюневи произведения.

Резултати от изследването:
46,12% от участниците са декларирали, че са употребявали тютюневи произведения някога;29,59% признават, че пушат редовно;86,2% са осведомени с рисковете за тялото, които настъпват при постоянна приложимост на тютюневи изделия;49,71% от участниците са употребявали електронни устройства за пушене;42,9% от учениците са наясно, че използването на ел. устройства за пушене носят риск за здравето, както и стандартните цигари;3,01% от запитаните са употребявали никотинови торбички (снус) „ постоянно “, 12,06% са опитвали, а в никакъв случай не са проявявали интерес – 81,03% от учениците;
Цялото изследване може да намерите на електронната страница на РЗИ- Русе.

РЗИ – Русе приканва пушачите да се включат в националното предизвикателство „ Да спечелим дружно! Един месец без никотин! “, проведено от Министерство на здравеопазването, взаимно със Сдружение „ България без пушек “ –.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР