Рязкото влошаване на времето предизвика проблеми по пътищата в Северна

...
Рязкото влошаване на времето предизвика проблеми по пътищата в Северна
Коментари Харесай

Съседна Гърция в снежен капан

Рязкото утежняване на времето провокира проблеми по пътищата в Северна Гърция. Силен снеговалеж от ранните часове на деня обхвана цялата област, осведоми БНР.

От Солун до Александруполис вали непрестанно сняг, като температурите се намалиха единствено в границите на няколко часа с 15 градуса. Във високите елементи на област Еврос снежната завивка доближи 20 сантиметра. На Халкидики придвижването на коли се прави единствено с вериги. Има затворени пътни сектори, които се обработват, оповестяват от Гражданска отбрана.

Да се кара със съобразена скорост даже по автомагистралата, предизвестяват от Пътна полиция. Циклонът последователно се движи в посока към Централна Гърция и Пелопонес. Всички острови в Егейско море също са наранени от студеното време. Морските стихии тук-там доближиха до 10-а степен по скалата на Буфорт.

Прекратиха придвижването на фериботи и товарни кораби към част от островите. Силата напразно се усилва, а снеговалежът ще продължи и на следващия ден, оповестяват метеоролозите.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР