Рязкото нарастване на броя на случаите на заразяване с коронавирус

...
Рязкото нарастване на броя на случаите на заразяване с коронавирус
Коментари Харесай

Германски политици призовават за бустерна среща на федералните и провинциалните власти

Рязкото повишаване на броя на случаите на заразяване с ковид в Германия дава тежест на причините за бързо увеличение на броя на поставяните бустерни дози преди настъпването на зимата, оповестява ДПА.

Федералните управляващи и управляващите на провинциите би трябвало да се срещнат, с цел да обсъдят това, обявиха през уикенда здравният министър Йенс Шпан, баварският водачът на немския Християнсоциален съюз (ХСС) Маркус Зьодер и здравният специалист Карл Лаутербах. Опасенията от вероятно претоварване на лечебните заведения се ускоряват, а общият брой на имунизираните в страната нараства постепенно.

Бустерни дози ще се слагат най-вече на рисковите групи.

" Актуалните данни от Израел демонстрират, че бустерните дози водят до забележителна разлика в оправянето с четвъртата вълна ", съобщи Шпан пред неделното издание на в. " Билд ". " Трябва да организираме бустерна среща на федералните и провинциалните управляващи ", добави той.

Зьодер се съгласи, че е належащо възстановяване на координацията сред федералните и провинциалните администрации и акцентира, че е належащо възстановяване на ограниченията против подправяне на имунизационните паспорти.

Вчера Германия означи 16 887 нови случая и 33 умряли. За последните 7 дни темпото на разпространяване на заболяването доближи 149,4 случая на заразяване на 100 000 душ, внезапно покачване по отношение на 106,3 преди седмица, отбелязва ДПА.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР