Рязко се променят търсенията на онлайн потребителите в Русия и

...
Рязко се променят търсенията на онлайн потребителите в Русия и
Коментари Харесай

В Русия питат „Гугъл“ за санкциите, в Украйна – за „Байрактар“


Рязко се трансформират търсенията на онлайн потребителите в Русия и Украйна след началото на най-голямата война в Европа от 1945 година насам.

Данните от платформата Гугъл Trends за последния месец дават визия кои тематики вълнуват хората и какви поръчки за информация в интернет вършат.

Първо наказания, след това - договаряния

Така в Русия от средата на февруари насам са „ Икономически наказания “, „ Преговори “ и SWIFT – скокът при тях се мери в хиляди проценти.

Снимка: bTV


Интересна е графиката, която наблюдава растежа на размера на търсенето по тези тематики. Руснаците се интересуват от глобите и преди 24 февруари, когато стартира т.нар „ специфична военна интервенция “, обясняват си какво е SWIFT (системата за междубанкова връзка, от която Русия на процедура е изключена – б.р.) на 26 февруари, а на 28 февруари огромната тематика на търсене стават договарянията.

Интересите по райони също носят забавна информация. Най-развълнувани от икономическите наказания са в Магаданска област, следвани от Москва и Санкт Петербург. В Питер и Калининград най-вече се интересуват от тематиката SWIFT.

Топ район по тематиката с договарянията изненадващо е Чуктотка, само че пък предстоящо след него се подреждат Адигея и Белгородска област, които са част от Южния боен окръг и на тяхна територия се разполагат войски, свързани с бойните дейности в Украйна.

Сред основните изречения обаче господства празничният 8 март.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР