Рязко поскъпване на градския транспорт във Велико Търново. Най-осезаемо е

...
Рязко поскъпване на градския транспорт във Велико Търново. Най-осезаемо е
Коментари Харесай

Рязко поскъпване на градския транспорт във В. Търново: Почти двойно скачат картите

Рязко повишаване на градския превоз във Велико Търново. Най-осезаемо е нарастването на едномесечните и тримесечните абонаментни карти за възпитаници, студенти и пенсионери. За това алармираха фенове на бТВ.

„ Това релативно повишаване се получава от обстоятелството че през 2023 година нормативен акт на Министерския съвет е давал 70% обезщетения от цената на картата за учащите се. Вероятно тя е била обвързвана с Коронавирус рецесията. Отделно има следващ акт, с който тези  70% са понижени на 50% и влиза в действие от 1 февруари. Дотацията усилва личното присъединяване на хората при пазаруване на карти. Така се получава тази разлика в цените. Иначе ние не сме коригирали нито цената на билетчето, нито на цената на картите “, сподели зам.-кметът на Велико Търново проф. Георги Камарашев.

Досега картата за един месец коства 24 лева, в този момент от февруари ще бъде 40, 65 е била тримесечната, в този момент тя става 110, което в действителност е съвсем двойно.

Има механизъм, по който може да се изиска намаление цените. Той е в пълномощията на Общинския съвет. На този стадий цената на картите няма по какъв начин да бъде друга от посочената за месец февруари.


Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР