Рязко и съществено застудяване предстои в неделя. Ще има и

...
Рязко и съществено застудяване предстои в неделя. Ще има и
Коментари Харесай

Рязко застудяване предстои в неделя

Рязко и значително захлаждане следва в неделя. Ще има и превалявания, тук-там обилни. Ще има и региони със сняг.

Днес ще се задържи към момента слънчево, с извънредно високи за средата на април оптимални температури, в по-голямата част от страната сред 20° и 25°, по Черноморието - от 15° до 22°. Ще духа слаб, в Източна България - до сдържан югозападен вятър.

И на следващия ден ще остане топло за сезона, с оптимални температури сред 19° и 24°, само че облачността ще се усилва и след обяд и вечерта на обособени места, основно в западната половина от страната, ще превали и прегърми. Ще духа слаб, в Дунавската низина - сдържан северозападен вятър.

По Черноморието ще бъде слънчево, а вятърът – към момента от юг- югоизток. Максималните температури ще са в необятни граници - от 13° до 20°.

В планините облачността ще се усили и след обяд ще има валежи от дъжд, единствено по най-високите елементи - от сняг. Вятърът ще бъде сдържан от северозапад, а оптималните температури в курортите - сред 7° и 13°.

В неделя се чакат повсеместни превалявания. Ще бъде прохладно, а с понижението на температурите в следобедните часове и през нощта против понеделник по високите полета на Западна България и в Предбалкана дъждът ще се примесва и ще минава в сняг. Ще има условия да се образува и задържа снежна завивка.

В понеделник и вторник преваляванията ще продължат, като границата сред дъжд и сняг ще бъде на височина към 500 - 600 метра.

В сряда ще стартира стопляне, което съгласно по-дългосрочните прогнози ще продължи и през идващите дни, само че заран ще остане студено за сезона с температури в някои региони към и малко под нулата.

В празничните дни към Великден времето ще бъде прекомерно изменчиво – ще има и слънчеви часове, само че и нараснала възможност за превалявания.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР