Рязък скок в цената на водата в Шумен влиза в

...
Рязък скок в цената на водата в Шумен влиза в
Коментари Харесай

Водата в наш град скочи до 5,13 лв. за кубик

Рязък скок в цената на водата в Шумен влиза в действие от през днешния ден. Това стана с решение на Комисията за енергийно и водно контролиране, която утвърди бизнес проекта на ВиК – Шумен за интервала 2022 – 2026 година

За кубик доставена, отведена и пречистена вода към този момент ще се заплащат по 5,13 лв. при досегашна цена от 3,43 лв.. Увеличението е с 1,70 лв. за кубически метър.

Мотивите за този растеж са нуждата операторът да извърши заложените в бизнес проекта вложения и да покрива плануваното годишно нарастване с 15% на работните заплати на работещите в сдружението, предава БНР.

През последните месеци членовете на Асоциацията по ВиК – Шумен неведнъж отхвърляха бизнес проекта, само че не са го върнали за доработка. Съгласно условието на нормативната уредба, когато асоциациите по ВиК или общинските препоръки не са взели в период решение по бизнес проекта на оператора, се смята, че той е признат без възражения. На база на това от държавния регулатор утвърждават бизнес проекта и заложените в него нови по-високи цени, осведомят от КЕВР.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР