Рязък обрат във времето: Връхлитат ни сняг, дъжд и студ,

...
Рязък обрат във времето: Връхлитат ни сняг, дъжд и студ,
Коментари Харесай

Рязък обрат във времето: Връхлитат ни сняг, дъжд и студ, вижте къде


Рязък поврат във времето: Връхлитат ни сняг, дъжд и мраз, вижте къде. След необикновеното за сезона стопляне настава захлаждане, внимавайте за поледици.
Облачно, в равнините и мъгливо време
ще доминира през днешния ден. В обособени региони ще има ръмежи. На места, основно в Дунавската низина, мъглата ще е трайна. Временни разкъсвания на облачността ще има над планинските региони. Ще е съвсем безшумно. Преобладаващите оптимални температури ще бъдат сред 7° и 12°, в София – към 10°.
В планините ще бъде най-вече облачно,
сутринта – мъгливо и на обособени места ще превали слаб сняг. След обяд ще има краткотрайни разкъсвания на облачността. Ще духа сдържан вятър от запад-югозапад. Максималната температура на 1200 метра ще бъде към 6°, на 2000 метра – към 0°.

По Черноморието ще бъде най-вече облачно, сутринта – мъгливо, само че ще е съвсем без превалявания. Ще духа слаб югоизточен вятър. Максималните температури ще бъдат сред 10° и 13°, колкото е температурата на морската вода.
Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.
До края на седмицата температурите ще бъдат по-високи от нормалните за първата половина на декември. Ще доминира облачно, а до събота в равнините – и мъгливо време. В западната част от Горнотракийската равнина и по поречието на Дунав мъглата ще е трайна и тук-там ще преръмява.

Временни разкъсвания на облачността ще има над планинските региони, а в петък на повече места в страната. Преобладаващите минимални температури ще бъдат сред 3° и 8°, а оптималните – сред 9° и 14°. През почивните дни с увеличаване на южния вятър, изключително в Източна България и в Предбалкана,
дневните температури ще се покачат
и тук-там там ще доближават 16°-18°. Ще се покачат и минималните температури – в неделя в доста региони ще бъдат над 10°. В събота в западната половина от страната се покачва вероятността за превалявания от дъжд.

В неделя и понеделник през страната ще премине средиземноморски циклон и обвързваният с него леден атмосферен фронт. В неделя на доста места, основно в Западна и Централна България, ще има превалявания, обилни в Рило-Родопската област, където са вероятни и гръмотевици.
В началото на идната седмица ще
настъпи внезапна трансформира на времето.

В понеделник със северозападен вятър ще стартира да нахлува леден въздух; в западната половина от страната температурите ще се намалят доста, до момента в който в Източна България ще продължи да духа мощен южен вятър и там ще е към момента топло, с оптимални температури над 15°.
Със захлаждането дъждът в Предбалкана
и по високите полета ще премине в сняг. По линията на преминаващия атмосферен фронт са вероятни и поледици. Вечерта в понеделник и през нощта против вторник студеният въздух ще обхване и Източна България и там температурите ще се намаляват. Във вторник ще е прохладно и най-вече облачно,
на доста места, основно в източната половина
от страната с превалявания: най-вече от сняг, в югоизточните региони – от дъжд и сняг. В Североизточна България има нараснала възможност за виелици и навявания. В Западна България преваляванията ще спрат.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР