Рязък обрат във времето у нас.Късно след обяд в Предбалкана

...
Рязък обрат във времето у нас.Късно след обяд в Предбалкана
Коментари Харесай

Метео Балканс: Очаква се усложняване на обстановката в части от България

Рязък поврат във времето у нас.

Късно след обяд в Предбалкана и Североизточна България със захлаждането, преваляванията ще преминат в сняг. До вечерта чакаме усложняване на синоптичната конюнктура над крайните североизточни региони. Това написаха в формалната си Facebook страница синоптиците от Meteo Balkans, видя 

" Meteo Balkans издаде карта с предизвестия за неприятно време, които са годни за неделя - 03 декември, в които вероятността за рискови феномени е най-голяма, само че НЕ постоянно бурите обгръщат зоните оградени на картата!!!)

Валидно от 15 часа на 03.12.2023г. - до 03:00ч на 04.12.2023

Жълт код:

Издаваме код за мощен дъжд, като предстоящото сумарно количество ще е сред 15-20 л./кв. м. Не се чакат рискови феномени! През летния сезон е допустимо да падне и дребна градушка.

Оранжев код:

Издаваме този код за проливни или “обложни " превалявания. Валежите на изолирани места над посочените региони ще са обилни по количества. Очакваните превалявания могат да доближат до 25-40 л./кв.м.

Явления: Над тези региони ще са съпроводени и от засилена гръмотевична активност, мощен вятър и дребна градушка (известни и като шквалови явления).

Силен снеговалеж (10-30 см.)

Предупреждение за интензивни превалявания от сняг. Този код се издава, защото за малко време снежната завивка ще надмине 10 см. Очаква се тук-там пътят по проходите да е замръзнал. Ще има условия и за виелици! ", се споделя още в известието им.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТАПромоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР