Ryanair ще анулира над 12% от полетите си за два

...
Ryanair ще анулира над 12% от полетите си за два
Коментари Харесай

RyanAir анулира 600 полета за следващата седмица

Ryanair ще анулира над 12% от полетите си за два дни идната седмица в най-голямата стачка, проведена в миналото след ескалирането на недоволството от срана на кабинния екипаж, оповестява Ройтерс, представен от Блиц.
Ирландската самолетна компания, която е най-голямата по брой на пасажерите в Европа съобщи, че ще бъдат наранени близо 50 хиляди клиенти, пътуващи от и до Белгия, Португалия и Испания на 25 и 26 юли, защото ще бъдат анулирани до 300 полета дневно.
„ Тези стачки са изцяло неоправдани и няма да реализират нищо друго с изключение на да провалят фамилни почивки “, се споделя в изказване на самолетната компания.
На 12 юли Ryanair анулира 30 полета, когато стачкуваха единствено някои от водачите в Ирландия. От компанията са декларирали още, че ще анулират 24 полета в петък по време на втората от общи три стачки, планувани от водачите.
Кабинният екипаж от цяла Европа разгласява лист с 34 претенции на 4 юли, в това число искане за „ обективна заплата за живот “, по-добро възнаграждение по време на болничен и трудови контракти на майчин език и формирани в сходство с локалното, а не с ирландското законодателство.
Кабинният екипаж се оплаква, че би трябвало да си заплаща за водата, която употребява по време на полет и да дават писменни детайлности за симпотими при болест.
Ryanair разгласява в сряда в Twitter лист с придобивки, които се поставят на кабинния екипаж, в това число възнаграждение до 40 хиляди евро на година, заявявайки, че личният състав му има едни от най-хубавите условия в Европа за нискотарифния бранш.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР