Ryanair предложила на пилотите си еднократен бонус от 12 000

...
Ryanair предложила на пилотите си еднократен бонус от 12 000
Коментари Харесай

Guardian: Ryanair с нов трик: Насърчава пилотите да се откажат от отпуската с бонуси, за да спре бъркотията с полетите

Ryanair предложила на водачите си еднократен бонус от 12 000 паунда, с цел да се откажат от отпуските си, демонстрира вътрешен документ, забелязан от английския вестник Guardian.

Авиокомпанията се бори да предотврати спомагателна анулация на полети поради комплициране в системата за отпуски на водачите.

Генералният шеф на ирландската самолетна компания Майкъл О’Лиъри се извини тази седмица, откакто стана ясно, че до 50 полета дневно ще бъдат анулирани до 31 октомври, което ще засегне към 400 000 пасажери.

Ryanair би трябвало да се оправя с гнева на клиентите си, които се опасяват, че ще останат без обезщетение, и беше предизвестена от Гражданската авиация, че могат да й бъдат наложени санкции поради отвод да пренасочи пасажери към конкурентни самолетни компании.

Съюзът на ирландските водачи упрекна самолетната компания, че се оправдава с европейските регулации, вместо да признае личния си неуспех да обезпечи задоволително водачи, с цел да извърши графика си.

Вътрешни имейли, видени от Guardian, демонстрират, че нискотарифната самолетна компания пробва да успокои водачите, като им предлага освободени от налози
бонуси, с цел да не си вземат отпуска.

„ За да избегнем спомагателна анулация на полети, желаеме сред един и два блока от пет дни от всеки водач, който към този момент е получил едномесечния си отпуск “, споделил на водачите основният действен шеф Майкъл Хики.

„ Признавайки последствията за вас от нуждата да летите спомагателни дни, вкарвам следната скица за
бонуси. Всички сегашни водачи..., които останат да ръководят самолети на Ryanair сред септември и 31 октомври 2018 година, ще получат еднократен брутен бонус от 12 000 евро за капитаните и 6000 евро за първите помощници през ноември 2018 година “, се споделя в известието.

Пилотите ще получат еднократния
бонус едвам през ноември следващата година - повод да останат в самолетната компания, на фона на известията, че доста от тях са минали в Norwegian, която, съгласно слуховете, наела 140 водачи от Ryanair от началото на годината.

Ирландската самолетна компания не разкрива заплатите, само че капитаните и първите помощници получаваха съществена заплата от надлежно 62 500 евро и 21 000 евро през 2015 година, оповестява вестник Irish Times.

Пилотите и първите помощници ще получат
бонуса, в случай че са летели повече от 800 часа за Ryanair в годината до 31 октомври 2018 година и са си взели най-малко 10 почивни дни в този интервал, в това число блок от пет поредни дни.

Ryanair заяви, че ще усили и нощното възнаграждение, което водачите получават за работа отвън базовото си летище, а останалите чиновници също ще получат естествените
бонуси за работа в почивни дни.

Пътници се оплакаха пред Guardian от неприятната връзка с самолетната компания, поради която пропуснали фамилни събития и им основала терзания за финансови проблеми, в случай че не могат да се възстановят разноските за хотелски стаи и заместващи полети.

Криста от Брайтън чакала на летището в Будапеща полета си към дома във вторник, един ден по-късно от плануваното й завръщане във Англия.

„ Получих известие от Ryanair на 15 септември за полета в понеделник. Звънях им два пъти, само че получих неприятно потребителско обслужване. Служителят не се извини за случилото се и не ми даде пояснение за анулирания полет “, описа Криста.

Ryanair анулира и полети до Лисабон, което провокира безпокойствие измежду фенове на Манчестър Юнайтед, които към този момент си били купили билети за мача на тима им в Шампионската лига против Бенфика на 18 октомври.

Майкъл О’Лиъри сподели в понеделник, че Ryanair няма да заплаща за полети на съперниците, макар регулациите на Европейски Съюз, съгласно които би трябвало да предложи този вид, в случай че полетът на конкурентната самолетна компания излетява „ доста по-скоро “ от личния й полет.

Ryanair уточни като причина за анулираните полети смяна в метода, по който ирландските самолетни компании интерпретират европейските регулации. Те лимитират летателните часове на водачите до 900 на календарна година по съображения за сигурност.

Авиокомпаниите, контролирани от Ирландската авиационна работа, до тази година бяха единствените, които интерпретираха календарната година като времето от април до март.

Това даде преимущества на компании, като Ryanair, пред съперниците й от Стария континент, тъй като можеха да насрочват повече полети в оживените летни месеци и да дават отпуски на водачите в по-спокойните интервали.

Съюзът на ирландските водачи (IALPA) заяви, че Ryanair не може да търси опрощение в тази смяна, тъй като „ имаха предупреждение от най-малко два сезона по-рано “ за новите регулации, с цел да си подредят нещата.

„ Трябва да се означи също, че съгласно Ryanair, казусът ще продължи към шест седмици. Това комфортно ги слага в зимния график с понижен брой чиновници, което е още едно доказателство, че същинският проблем е дефицитът на летателен екипаж “, допълват от IALPA.

Съюзът заяви, че над 700 водачи са напуснали Rayanair тази година. В отговор на въпрос за вътрешните имейли до чиновниците си самолетната компания, в която работат 4200 водачи, съобщи, че не разяснява „ клюки или спекулации “.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР