Ryanair очаква да се върне към нивата на печалба отпреди

...
Ryanair очаква да се върне към нивата на печалба отпреди
Коментари Харесай

Ryanair обяви края на евтините полети

Ryanair чака да се върне към равнищата на облага отпреди пандемията тази или идната година, само че възобновяване остава нежно и към момента може да бъде забавено поради цените на петрола, геополитиката или поредна вълна на омикрон, разгласи основният изпълнителен шеф Майкъл О`Лиъри. Компанията регистрира облага от 170 млн. евро за първото тримесечие на финансовата година, което е много по-малко от резултата от 243 млн. евро за същия интервал на 2019 година Приходите са 2.6 милиарда евро по отношение на 370 млн. евро година по-рано, когато пазарите в Европа бяха ударени от рестриктивните мерки за пътешестване.

" Ясно виждаме мощно възобновяване, явно има огромно търсене, само че то е доста нежно и може да бъде ударено в доста къс период, в случай че има неподходящо развиване във връзка с коронавирус или в Украйна ", сподели О`Лиъри пред вложителите.
Без съответна прогноза за цялата година
От Ryanair не са подготвени да дадат прогноза за облагите за настоящата финансова година, която завършва на 31 март следващата година, заради тези несигурности, добави той. Авиокомпанията ще доближи равнищата на облага след облагане с налози преди COVID-19, само че не е ясно дали това ще се случи през настоящата или идната финансова година, сподели О`Лиъри. Акциите на компанията скочиха с 2.8% след думите му, заяви Reuters.

При възобновяване от COVID-19, Ryanair се утвърди като най-голямата самолетна компания в Европа по превозени пасажери, като изпревари Lufthansa Group. Очакванията са превозвачът да има 15% повече пасажери от 2019 година през летните месеци и още 10% растеж, предстоящ до идващото лято, сподели О`Лиъри. Едва 4% от местата са останали празни на полетите през юли като същото равнище се чака и през август, сподели той. Но идните резервации изостават със 7-8% по отношение на същия интервал през 2019 година Компанията не е подготвена да изплати дивиденти на акционерите през настоящата или идната финансова година, защото ще се концентрира върху финансовите си разноски, заяви основният финансов шеф Нийл Сорахан.
Реклама Скъпото гориво удря цените
Въпреки че Ryanair не анулира полети, Сорахан предизвести, че контролът на въздушното придвижване и други проблеми с летищата значат, че пасажерите към момента могат да чакат летни закъснения на европейските аеропорти, които предизвикаха компликации на летовниците през последните седмици.

Той допусна, че пасажерите също ще би трябвало да свикнат с по-високите цени. " Горивото мина от 40 $ за барел до над 100 $ за барел. Така че не е допустимо да продължим да предлагаме такива условия в среда с високо гориво. Дните на цените от 9,99 евро евентуално са към края си ", сподели той.

Ryanair чака доставка на 50 нови самолета Boeing 737 с по-висока успеваемост и по-ниски излъчвания тази зима, " тъй че имам вяра, че ще се представим добре в криза, в случай че има такава ", добави Сорахан.
Свързани публикации Проблемите на авиотранспорта удрят търсенето на полети 26 юли 2022, 10:15 Boeing чака по-малко търсене на самолети през идващите 20 години 20 юли 2022, 11:55 Лятото на летищния безпорядък 8 юли 2022, 06:21 Въздушните пътувания се завръщат 17 юни 2022, 06:21 Вижте още публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Тема Транспорт
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР