Рядко сме попадали на по-безскрупулен и долен тип от Жоро

...
Рядко сме попадали на по-безскрупулен и долен тип от Жоро
Коментари Харесай

Безскрупулен и долен тип! Ето какви ги е вършил Жоро Плъха!

Рядко сме попадали на по-безскрупулен и низък вид от Жоро Плъха. Той в никакъв случай нищо не признаваше. Навремето заловихме съучастника му в кражбите, по този начин стигнахме до Жоро Плъха и го арестувахме. Осъдиха го на 4 години затвор. Това описаха пред " Блиц " проверяващи, които пожелаха анонимност. Тогава ченгетата претърсили дома на Георги Джевизов в " Столипиново “, в тоалетната разкрили автомат " Калашников “, нелегално притежаван и евентуално краден от някъде.  Над 30 обира е имал в региона на Второ районно управление (на МВР) в Пловдив бандитът. През 2003 година поникнал в дома на мъж, който спял.

Човекът станал, имало е битка, Плъха го е наръгал с нож в корема, нападнатият бил с заплаха за живота, за благополучие - оживял. Било е формирано следствено дело против незнаен причинител. По-късно е хванат съучастникът на Плъха, който доста мъчно се е решил да го издаде. Той казвал, че се опасява Плъха да не го убие, в случай че проговори. По-късно мъжът, който бил засегнат и ограбен в дома си, разпознал Джевизов, само че той не си признал. Нямало задоволително доказателства и делото било прекъснато.

При различен случай нахлул в дома на семейство пловдивчани, до момента в който спели. Жената се събудила, до нея наглият апаш прибирал от нощното й шкафче златни украшения. Тя не събудила преднамерено мъжа си, тъй като се ужасила, че нарушителят ще ги убие. При трети случай Плъха влезнал в различен дом, отмъкнал оръжие от мъж.  " Блиц " инцидентно попадна през вчерашния ден на кредитен контрольор от компания за бързи заеми. Дамата показа пред репортера ни, че е познавала Джевизов, тъй като постоянно е употребил услугите й. Нямала визия с какво се препитава, след това от медиите схванала кой е. Винаги обаче прибирал в точния момент заемите, нямало е нито ден закъснение.

" Ето значи от кое място е взимал пари, от кражбите “, сподели дамата и чак в този момент си изясни за какво Плъха, макар че е ром, в никакъв случай не е оставял непогасени заемите си.  По наша информация в нощта на нападението над парцела на доктор Иван Димитров Плъха е бил самичък. Появиха се подозрения, че младата му брачна половинка го е придружавала, само че вечерта преди да предприеме последната акция в живота  си, Плъха е оставил жена си да проституира на " Скобелева майка “. Плъха стана печално прочут преди седмица. Той нахлул да краде в гаража на рентгенолога доктор Иван Димитров. Медикът го следил половин час от терасата си. Не се обадил на полиция.

После слязъл долу, последвала битка. Плъха е уцелил с нож в крайници лекаря. Димитров изстрелял цялостен пълнител от противозаконен револвер. Един от патроните улучва в гърдите крадеца, който бяга и се скрива в региона. На сутринта е открит мъртъв, умрял от кръвозагуба. Д-р Димитров се е опитал да прикрие следите от убийството, измил е ножа, с който е бил наръган в крайници, извикал е другар, който е скрил револвера. В началото пред полицията е отричал всичко, след това е направил признания. Медикът беше задържан за 72 часа, след това освободен с мярка " подписка “. Той ще дава отговор за превишаване правата на неизбежна защита и за нелегално владеене на муниции и оръжие. Погребението на Жоро Плъха е през днешния ден. В " Стопилиново “ има засилено полицейско наличие. 
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР