Рядко сме попадали на по-безскрупулен и долен тип от Жоро

...
Рядко сме попадали на по-безскрупулен и долен тип от Жоро
Коментари Харесай

Ексклузивно в БЛИЦ: Разследващи със страшни разкрития за Плъха, разстрелян от д-р Димитров

Рядко сме попадали на по-безскрупулен и низък вид от Жоро Плъха. Той в никакъв случай нищо не признаваше. Навремето заловихме съучастника му в кражбите, по този начин стигнахме до Жоро Плъха и го арестувахме. Осъдиха го на 4 години затвор. Това описаха извънредно пред БЛИЦ проверяващи, които пожелаха анонимност.

Тогава ченгетата претърсили дома на Георги Джевизов в „ Столипиново “, в тоалетната разкрили автомат „ Калашников “, нелегално притежаван и евентуално краден от някъде.

Над 30 обира е имал в региона на Второ районно управление (на МВР) в Пловдив бандитът. През 2003 година поникнал в дома на мъж, който спял. Човекът станал, имало е битка, Плъха го е наръгал с нож в корема, нападнатият бил с заплаха за живота, за благополучие - оживял. Било е формирано следствено дело против незнаен причинител.

По-късно е хванат съучастникът на Плъха, който доста мъчно се е решил да го издаде. Той казвал, че се опасява Плъха да не го убие, в случай че проговори. По-късно мъжът, който бил засегнат и ограбен в дома си разпознал Джевизов, само че той не си признал. Нямало задоволително доказателства и делото било прекъснато.

При различен случай нахлул в дома на семейство пловдивчани, до момента в който спели. Жената се събудила, до нея наглият апаш прибирал от нощното й шкафче златни украшения. Тя не събудила преднамерено мъжа си, тъй като се ужасила, че нарушителят ще ги убие.

При трети случай Плъха влезнал в различен дом, отмъкнал оръжие от мъж.

Много били закононарушенията на Плъха, споделиха още нашите източници. БЛИЦ инцидентно попадна през вчерашния ден на кредитен контрольор от компания за бързи заеми. Дамата показа пред репортера ни, че е познавала Джевизов, тъй като постоянно е употребил услугите й. Нямала визия с какво се препитава, след това от медиите схванала кой е. Винаги обаче прибирал в точния момент заемите, нямало е нито ден закъснение.

„ Ето значи от къде е взимал пари, от кражбите “, сподели дамата и чак в този момент си изясни за какво Плъха, макар че е ром, в никакъв случай не е оставял непогасени заемите си.

По наша информация в нощта на нападението над парцела на доктор Иван Димитров Плъха е бил самичък. Появиха се подозрения, че младата му брачна половинка го е придружавала, само че БЛИЦ разбра, че вечерта преди да предприеме последната акция в живота си, Плъха е оставил жена си да проституира на „ Скобелева майка “.

БЛИЦ напомня, че Плъха стана печално прочут преди седмица. Той нахлул да краде в гаража на рентгенолога доктор Иван Димитров. Медикът го следил половин час от терасата си. Не се обадил на полиция.

После слязъл долу, последвала битка. Плъха е уцелил с нож в крайници лекаря. Димитров изстрелял цялостен пълнител от противозаконен револвер. Един от патроните улучва в гърдите крадеца, който бяга и се скрива в региона. На сутринта е открит мъртъв, умрял от кръвозагуба.

Д-р Димитров се е опитал да прикрие следите от убийството, измил е ножа, с който е бил наръган в крайници, извикал е другар, който е скрил револвера. В началото пред полицията е отричал всичко, след това е направил признания.

Медикът беше задържан за 72 часа, след това освободен с мярка „ подписка “. Той ще дава отговор за превишаване правата на неизбежна защита и за нелегално владеене на муниции и оръжие. Погребението на Жоро Плъха е през днешния ден. В „ Стопилиново “ има засилено полицейско наличие.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР