Рядко показвана творба от Леонардо да Винчи ще бъде изложена

...
Рядко показвана творба от Леонардо да Винчи ще бъде изложена
Коментари Харесай

В чест на гения: Рядко показвана творба на да Винчи ще бъде изложена в Ню Йорк

Рядко показвана творба от Леонардо да Винчи ще бъде изложена в Ню Йорк, съобщи „ Асошиейтед прес”, представена от Българска телеграфна агенция.

Това оповестиха от аукционна къща " Сотбис " във връзка 500-годишнината от гибелта на художника.
Хит в мрежата: Мона Лиза от сняг се появи в двор на канадска къща Творбата е наречена „ Снежната Лиза ”
На 2 май 1519 година гениалният ренесансов художник и академик Леонардо да Винчи умира в двореца Кло-Люсе д'Амбоаз, три години откакто е бил поканен във Франция от крал Франсоа I.

Аукционната къща ще показа " Леда и лебедът " в Манхатън в границите на галерия на съкровища от сбирката на двореца Чатсуърт хаус в Англия.

Снимка: Reuters

Рисунката е основана от Леонардо през 1506 година Приблизително по същото време той работи над " Мона Лиза ".

Става въпрос за подготвителна рисунка за картина, която Леонардо наподобява в никакъв случай не е приключил.

Изложбата ще продължи от 28 юни до 18 септември.
Къде изчезна „ Спасителят на света ” на Леонардо да Винчи? Най-скъпата картина в историята трябваше да е във филиала на парижкия „ Лувър ” в Абу Даби още през ноември предходната година
По мотив годишнинатавъв филиала на френския " Лувър " в Абу Даби трябваше да бъде показана най-скъпата картина - " Сапсителят на света ", само че тя изчезна, по думите на чиновниците на музея. Картината е продадена през 2017 година за рекордните 450 милиона $.

Снимка: Reuters

А в края на април се появи и автопортрет на великият художник върху поле близо до Верона в Италия. Размерите на автопортрета на Да Винчи са едвам малко по-големи от тези на лист хартия А4. Но 500 години след гибелта му бе направена тази огромна възстановка на същото изображение.

Художникът Дарио Гамбарин употребявал поле във фермата на родителите си към Великденските празници, с цел да сътвори голямо копие на лицето на Да Винчи.



" Творба " край Верона би трябвало да се следи благодарение на конфигурирана върху дрон камера, с цел да се разпознае лицето на художника.

" Леонардо, който изследвал концепцията за пилотиран полет, щеше да се радва да види изображението от въздуха - сподели Гамбарин. - Начинът му на мислене постоянно ме е смайвал повече от неговите творби на изкуството. "
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР