Рядко първоначалните планове за игри на разработчиците достигат геймърите в

...
Рядко първоначалните планове за игри на разработчиците достигат геймърите в
Коментари Харесай

Bloodborne: The Old Hunters – идеите, недостигнали до финалното издание на играта

Рядко първичните проекти за игри на разработчиците доближават геймърите в своите първообрази. Всичко, което виждате в една видеоигра е разследване на голям брой модификации. Такъв е и казусът с Лейди Мария от DLC-то на Bloodborne – The Old Hunters. Ние я виждаме като един от страшните босове, само че студиото несъмнено е имало и други хрумвания за нея. И, несъмнено, за какво да не оставят остатъците от тях във финалното издание, за наслада на всички любопитни хакери. Пригответе се за спойлери!

Когато намирате Мария на кулата, тя е мъртва, само че това не ѝ пречи да се трансформира в едно от най-предизвикателните чудовища в Bloodborne. Един консуматор от YouTube обаче, McDonald, е решил да се разрови из файловете на DLC-то. Сред тях той намира различните положения на Мария, когато влизате в стаята. Сред по кое време е записано особено събитие „Clocktower Hunter Initialization“, което ревизира положението на записаната игра. То се ориентира съгласно три „флага“ или условия:

Жива ли е Мария?
Играчът ли е умъртвил Мария?
Саймън ли е умъртвил Мария?

Принципно тези условия са декларирани еднообразно във всеки случай – Мария постоянно е мъртва, убита постоянно от Саймън. Това значи, че постоянно когато се качвате на часовниковата кула, ще се биете с нея. Ако флаговете се трансформират, обаче, и намерите Мария жива, тя може да приказва с вас и да ви предложи предмети. Дори можете да се впуснете в непряк куест, да я убиете и още веднъж да предизвикате появяването на боса.

Въпросът обаче е: кой е Саймън? Той в действителност ви следва, дава ви статистика на достиженията ви и ви поучава за идващия необут. Изглежда ненужният коментатор е имал доста по-важна роля по време на създаването на допълнението.

Всичко това и някои други елементи може да научите във видеото на McDonald в YouTube.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР