Рядко копие на Конституцията на САЩ, отпечатано преди 237 години,

...
Рядко копие на Конституцията на САЩ, отпечатано преди 237 години,
Коментари Харесай

Рядко копие на Конституцията на САЩ ще бъде продадено на търг

Рядко копие на Конституцията на Съединени американски щати, отпечатано преди 237 години, ще бъде продадено на търг в четвъртък вечерта в Северна Каролина, съобщи Асошиейтед прес.

Аукционната къща „ Брънк Окшънс “ (Brunk Auctions) продава копието - единственото от този вид, за което се счита, че е принадлежало на частно лице. Минималната цена от 1 млн. щатски $ към този момент е препоръчана.

Копието е отпечатано, откакто през 1787 година Конституционният конвент на Съединени американски щати приключва правенето на препоръчана рамка за ръководство на страната и го изпраща на Конгреса на първо американско държавно управление с молба да го разпрати на щатите, с цел да бъде утвърдено от народа. Това е едно от към 100-те копия, отпечатани от секретаря на Конгреса Чарлз Томсън. Известно е, че единствено осем от тях към момента съществуват, а останалите седем са обществена благосъстоятелност.

От аукционната къща не са сигурни за каква сума може да бъде продаден документът, защото има доста малко неща, с които да бъде съпоставен. Последният път, когато копие на Конституцията е продадено, е било 400 $ през 1891 година

Първоначално търгът беше плануван за 28 септември, само че аукционната къща го отсрочи поради урагана „ Хелийн “, който нанесе вреди в Северна Каролина.

 

Инфо: Българска телеграфна агенция

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР