Рядко Bentley от 20-те години на миналия век беше забелязано

...
Рядко Bentley от 20-те години на миналия век беше забелязано
Коментари Харесай

Джейсън Момоа показа псевдо 90-годишно Bentley за 10 милиона долара

Рядко Bentley от 20-те години на предишния век беше видяно в Калифорния. Автомобилът е ръководен от известния холивудски артист Джейсън Момоа. Ретро колата на изпълнявашия ролята на Аквамен акттьор е и с много гръмък шумозаглушител, който в допълнение притегля вниманието на минувачите.

Момоа за първи път демонстрира своето екзотично возило и съобщи пред публицисти, че неговото Bentley Blower е един от най-известните и скъпи модели на своята ера. Тези дни Bentley 4 ½ Liter Blower коства близо 10 милиона $. Това е доста необичаен модел - единствено 55 такива коли са създадени през перода 1929-1932 година.

`Джейсън

Bentley Blower е оборудван с 4.5-литров мотор с машинален компресор, който развива мощ от 175 конски сили в шосейния си вид и 240 к.с. - в спортната си версия. Във всеки случай оптималната скорост надвишава 200 км/ч и автомобилът постоянно е именуван суперколата на 20-те години на предишния век.

Има обаче една измама. Джейсън Момоа не разполага с истинското Bentley Blower, а с висококачествено копие. Интересно е, че реплики на именития модел се вършат освен от профилирани компании - самите Bentley неотдавна пуснаха лимитирана серия от 12 Blowers на стойност 1.8 милиона $.

Джейсън Момоа е добре прочут на автомобилните почитатели, като фен на класическите коли и мотоциклети. Актьорът е натрупал огромна сбирка от мотоциклети Harley-Davidson, а също така има розов Cadillac от 1955 година и състезателен Oldsmobile Cutlass от 1970 година, с който неотдавна претърпя случай.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР