Рядък вид жираф, който няма петна по кожата си, се

...
Рядък вид жираф, който няма петна по кожата си, се
Коментари Харесай

Чудо на природата: Роди се рядък вид жираф

Рядък тип жираф , който няма петна по кожата си, се роди в зоологическата градина „ Брайтс “ в Тенеси. Това е станало на 31 юли, а новороденото очарова посетителите, оповестява организация Ройтерс.

Зоологическата градина счита, че жирафчето е само по рода си, защото тези животни (от типа мрежести жирафи) рядко се раждат без присъщата за тях шарка. Според локалните медии последният прочут образец без шарка е роден в зоопарк в Япония през 1972 година

Новороденото е високо към 1,5 метра и 30 минути след появяването си на бял свят към този момент седи на краката си

Отличителните петна от тъмна четина, открити при мрежестите жирафи, не са случайни по своята шарка или форма, а са наследяват от майката. Смята се, че отличителните шарки обезпечават камуфлаж, което допуска, че индивидите, родени без тях, може да им е мъчно да се скрият от хищниците в дивата природа.

Името на женското едноцветно жирафче ще бъде несъмнено посредством анкета в обществените медии. Тя стартирана във вторник (22 август), оповестяват от зоологическата градина.

Майката на детето е в сериозно положение

Час от направените през последните 24 часа оферти включват Kipekee, което в превод от суахили значи „ неповторим “, както и Firayali – „ необикновен “. Анкетата е отворена до 4 септември.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР