Рядък машинописен екземпляр на книгата Малкият принц на Антоан дьо

...
Рядък машинописен екземпляр на книгата Малкият принц на Антоан дьо
Коментари Харесай

Рядък екземпляр на Малкият принц ще бъде продаден в Абу Даби

Рядък машинописен образец на книгата " Малкият принц " на Антоан дьо Сент-Екзюпери, който съдържа обилни ръкописни корекции от френския създател и е разказан от търговците на книги като " литературно богатство ", скоро ще бъде продаден, като първичната цена е 1,25 милиона щатски $, предадоха Ройтерс и Агенция Франс Прес.

Кандидат за най-превежданата книга в света отвън религиозни текстове, разказът за дете, което пътува от планета до планета, натрупвайки мъдрост, е оповестен през 1943 година в разгара на Втората международна война.

С износена черна корица, машинописният образец на френски език на " Малкият принц " е основан в Ню Йорк, където създателят живее в заточение поради нацистката окупация на Франция. Антоан дьо Сент-Екзюпери приготвя изданието тъкмо преди да влезе във френски военновъздушни сили, отбелязва Ройтерс.

Другите две от трите съществуващи известни копия са в Националната библиотека на Франция и в Центъра " Хари Рансъм " в Тексас, отбелязва Ройтерс.

Смята се, че в това машинописно копие за първи път попада един от най-известните редове в книгата: " Най-хубавото се вижда единствено със сърцето. Най-същественото е невидимо за очите ".

Търговците на редки книги жадуват за издания, които доближават до същността на креативния развой на създателя, изключително при творби като " Малкият принц ", сподели Сами Джей от Peter Harrington Rare Books, продавач на книгата.

Освен ръкописните корекции, машинописът съдържа две истински рисунки с молив от създателя, в това число ранна схема за последната илюстрация на героя, завръщащ се вкъщи, предават от Българска телеграфна агенция

Антоан дьо Сент-Екзюпери умира през 1944 година, когато самолетът му изчезва по време на военна разследваща задача над Средиземно море.

Екземплярът ще бъде продаден по време на ревюто " Абу Даби арт " от 20 до 24 ноември, отбелязва Ройтерс.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР