рутален циклон-бомба донесе температури до -56С в САЩ, като в

...
рутален циклон-бомба донесе температури до -56С в САЩ, като в
Коментари Харесай

Циклон-бомба донесе в тази част на САЩ температури по-студени, отколкото на Марс

рутален циклон-бомба донесе температури до -56С в Съединени американски щати, като в Средния запад е по-студено в сравнение с Марс, а близо две трети от страната са под предизвестие за зимно време и сняг. В най-натоварения уикенд от годината към този момент саотменени хиляди полети.

Случващият се един път на потомство „ снежен апокалипсис “ обгръща 30 щата от Вашингтон до Флорида. Експертите предизвестяват, че ниските температури на тези места могат да доведат до измръзване на гола кожа в границите на пет до 10 минути, написа БЛИЦ.бг.

Около 200 милиона американци или към 60 % от популацията, са под някаква форма на предизвестие за времето.

Анулираните полети и закъсненията за петък към този момент наброяват над 5000 преди Коледа, като пасажерите избират да пътуват с колите си макар снега и поледицата, с цел да бъдат със фамилията си на празника.

Предупреждения за поледици бяха издадени в щатите по крайбрежието на Мексиканския залив: Тексас, Луизиана, Алабама и Флорида.

До късно в четвъртък множеството от 48-те щата, от щата Вашингтон до Флорида, бяха под предизвестия за леден вятър и виелици. Силните ветрове в цялата страна доведоха до спиране на електричеството в Тексас, Оклахома, Мисури, Тенеси, Мисисипи и Луизиана, където близо 160 000 клиенти са без ток към петък сутринта, оповестява poweroutage.us.

Currently at MSP airport …

— Reed Kelly (@thereedkelly)

Най-ниските температури се чакат

през уикенда в долината на река Охайо и североизтока. Много поданици в тези региони се разсъниха при минусови температури в петък.

В Ню Йорк студеното време ще настъпи към обяд в петък и до момента в който слънцето залезе, извънредно ниските температури ще се разпространят до Нова Англия.

От Охайо до Мейн петъчната вечер се чака да бъде студена с пориви напразно над 110 км/час.

Дългогодишните температурни върхове за този празничен уикенд може да бъдат разрушени, в случай че температурите паднат под плануваните ниски стойности, които се двоумят рисково покрай числа, невиждани от близо 40 години.

Най-студената Коледа в историята на Съединени американски щати се е случила през 1983 година, когато десетдневна арктическа инвазия от 16 декември 1983 година до деня след Коледа донесе най-ниските температури за месеца в цялата страна.

Here are the snow drifts currently near New Buffalo beach, Michigan.

— Midwest & Great Lakes Storm Chasers (@MGLStormChasers)

„ Средната температура в Съединени американски щати беше към -6 градуса и до ден сегашен множеството ниски температурни върхове от 25 декември 1983 година към момента остават в по-голямата част от източната половина на страната “, сподели Джеси Ферел, старши редактор на прогнозата за времето на AccuWeather.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР