Русофилите от 21 век ни плашат с война, но не

...
Русофилите от 21 век ни плашат с война, но не
Коментари Харесай

Политологът Цветанка Андреева: Антинатовските настроения в президентството и правителството обслужват Путин

Русофилите от 21 век ни плашат с война, само че не споделят, че може да се защитим и да я предотвратим, а оферират да се предадем. Това написа в своя обява във Facebook политологът Цветанка Андреева.

По думите й, антинатовските настроения в президентството и държавното управление обслужват устрема към надмощие на Путин и задачата му да оцелее политически.

“България има мощни съдружници, които са главният зложелател на режима в Кремъл. Именно Путин слага изискването да няма военни сили на наша територия “, разяснява Андреева.

“Противопоставянето и борбата на демократичния свят през днешния ден е против втвърдения и все по-агресивен режим на Путин към Европа. Той се трансформира в деспот в личната си страна. Единствената му цел е да оцелее политически и да държи Русия под надзор. Затова вътре му би трябвало империя, а на открито зложелател. България не трябва да е част от играта на Путин “, написа още тя.
свързани новини73305на 12.01.2022
Ето и цялото мнение на Цветанка Андреева:

На фона на напрежението сред Русия на Путин и страните от евроатлантическия свят, заплахата за сигурността на България не са съдружниците ни ни от и Европейски Съюз – както гърми пропагандата на Путин у нас, а съветската рекламация за нова надмощие над Източна Европа.

Днес проводниците на съветските ползи в България залагат на главната теза, че в случай че има война, България ще пострада доста. Теза, на половина вярна и съставлява основа на цялата антинатовска агитация в интерес на Путин.
Защо на половина вярна – тъй като вероятността да се стигне до парещ спор е действителна. Лъжата е в изказванието, че България ще пострада.

България ще пострада единствено във разновидността, при който не е предпазена – военно и политически, а тъкмо това целят водачите на съветското въздействие в българската политика, институции и общество. Единственият метод България да не пострада при парещ конфликт е да бъде предпазена.

Кой пази България през днешния ден?

България има мощни съдружници, които са главният зложелател на режима в Кремъл. Именно Путин слага изискването да няма военни сили на наша територия (като част от ултиматума на Русия да няма войски на с изключение на в страните, които са били членки до 1997 г.). За него е значимо Русия да е геополитически предпазена от буферен източноевропейски безпристрастен пояс от страни без оръжия – една ничия земя за комфортна съветска отбранителна тактика. Това е България в „ братската “ визия на Путин.

Пропагандата на българските путинисти във властта е, че по този начин можем да предотвратим войната. Не, не можем. България няма силата (и в никакъв случай не е имала) да предотврати война, която е в тактиката на имперска Русия. Но България може да се отбрани – себе си и мира в Европа, в случай че е в мощен съюз и изповядва правила, които пазят националния ни интерес – самостоятелност, суверенитет – териториален и политически.

Ако останем просто територия без оръжие – оголени, сами, слаби и лишени от дарба на всякаква опозиция, страната ни може единствено да разчита на милостта и случайността. Русофилите от 21 век ни плашат с война, само че не споделят, че може да се защитим и да я предотвратим, а оферират да се предадем. И тук идват въпросите: Как ще противодействат против инвазивната политика на Путин? Като му спомагат ли? Какво ще му дадат? Територията и суверенитета ни ли? Те оферират и работят за това, да попаднем още веднъж в съветската зона на въздействие. Искаме ли това? Едва ли. Щом желаеме мир – би трябвало да сме мощни!

Противникът е режимът на Путин и неговата геополитическа инвазия

Противопоставянето и борбата на демократичния свят през днешния ден е против втвърдения и все по-агресивен режим на Путин към Европа. Той се трансформира в деспот в личната си страна. Единствената му цел е да оцелее политически и да държи Русия под надзор. Затова вътре му би трябвало империя, а на открито зложелател. България не трябва да е част от играта на Путин. И тук идеологиите нямат нищо общо. В България няма същинска борба сред либерализма и съветския актуален консерватизъм, въпреки опитите в това отношение да не стихват.

В България няма онази консервативна реакция против условията на демократична Европа към политическите режими в страните от централната част на континента ни. В България няма реакция като в Унгария и Полша – нито ценностна, нито социална, нито властова, само че в България няма и мощната натовска консолидация, когато рискът идва от Русия. В България има съветска хибридна война, която пробива институциите и мощна агитация, в която съветската школа е отличник.

Точката на спор сред евроатлантическия свят и евразийския на Путин е Украйна с анексирания Крим, само че претенцията на съветския водач се популяризира върху целия статус на НАТО. Той не желае просто да спре разширението му, а да го върне в положението му от 1997 година Това непосредствено касае защитата и положението на България. Затова е явно, че готвената войната на Путин против Украйна, Европа и Запада не съответствува с българският интерес. Точно противоположното - за нас е рисково да оказваме помощ на Путин да консолидира властта си против свободния свят. Така единствено ще го засилим и създадем войната му действителна. Идеята, пропагандирана в това число от военния ни министър, България да не ускорява отбранителни качества и да не позволява войски на резонира на настояванията на Путин към Алианса.

Антинатовските настроения в президентството и държавното управление (МО) не обслужват мира, а устрема към надмощие на Путин. Остава тревожният въпрос по какъв начин при тези условия властта в страната ще отбрани националния ни интерес?
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР