Руснаците започнаха да гласуват в парламентарните избори, но победата на

...
Руснаците започнаха да гласуват в парламентарните избори, но победата на
Коментари Харесай

Избори в Русия при завряна в миша дупка опозиция

Руснаците започнаха да гласоподават в парламентарните избори, само че успеха на " Единна Русия ", ръководещата партия, която поддържа президента Владимир Путин в продължение на две десетилетия, се счита за превдварително решен край.

Гласуването се организира в продължение на три дни, решение, което съгласно управляващите е взето за ограничение на разпространяването на ковид, само че което опозицията твърди, че усилва опциите за фалшификации и измами.

Кремъл разчисти полето от доста свои противници, като представители на опозицията са в пандиза, арестувани или просто не им е разрешено да вземат участие.

Междувременно една самостоятелна медия след друга бяха закрити през последните месеци, откакто управляващите ги нападнаха за това, че били " задгранични сътрудници ", до момента в който наблюдаващи на изборите от Организацията за сигурност и съдействие в Европа (ОССЕ) ще отсъстват.

Опозиционният водач Алексей Навални се пробва от пандиза да разпространява " интелигентно гласоподаване " - тактика, при която гласоподавателите, които не поддържат Кремъл, всеобщо дават поддръжката си за претендентите, за които се счита, че имат максимален късмет да победят претендентите на " Единна Русия ".

Сподвижници на Навални сътвориха мобилно приложение и онлайн принадлежности в поддръжка на интелигентното гласоподаване, само че какво въздействие би оказала тактиката в последна сметка върху резултатите, е въпрос на нечиста сделка.

От наказателната си колония близо од Москва Навални съумя да изпрати известия до своите поддръжници, в които ги приканва да се обединят, с цел да смъкват от власт " корумпирания " режим на Путин.

" Ние можем да го създадем, има повече от нас ", сподели неотдавна Владимир Милов в своя канал в YouTube, един от многото сътрудници на Навални, които се пробват да подбуди ентусиазма на блокираната съпротива.

" Единна Русия ", която е мощно обвързвана и в доста случаи идентична с съветската олигархична класа, сега има 336 депутати в 450-местната Държавна дума (долната камара на съветския парламент).

Органът е по -малко мощен от президентството, само че въпреки всичко играе значими консултативни и законодателни функционалности.

Популярността на " Обединена Русия " спадна на фона на необятното неодобрение от икономическите и обществените компликации. Но защото се чака да резервира болшинството си, същинският въпрос е какъв брой места опозицията може да отлепи.

Има дребна шепа други партии, към този момент показани в Думата, макар че техните идеологии и позиции постоянно се припокриват с " Единна Русия ".

Комунистическата партия на Руската федерация се надява да разшири наличието си при 77-годишния партиен водач Генадий Зюганов. Има и 75-годишен десен популист Владимир Жириновски с националистическата си партия ЛДПР и 68-годишният Сергей Миронов от партия " Справедлива Русия-за истината ".

Политологът Андрей Колесников от Московския център Карнеги съобщи, че необятно публикуваното мнение измежду руснаците е, че всички избори са изцяло безсмислени.

Но Путин се нуждае от изборите - даже и да не са нито свободни, нито почтени - тъй като болшинството в Народното събрание придава завеса на легитимност на 21 -те години на власт.

" В Русия с нейния напреднал авторитаризъм това не е избор като от меню за съответно ядене, а гласоподаване " за ", сподели Колесников и добави, че антидемократичната тактичност е даденост.

" Най-важният инструмент, както постоянно, е активизирането на хора, които са подвластни от страната ", сподели той, споменавайки чиновници на държавни предприятия и публични служащи.

Колесников съобщи, че " стягането " на хватката на Кремъл ще продължи и че не чака огромни митинги против резултатите от изборите, заявявайки, че прекалено много хора са прекомерно деморализирани.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР