Руснаците все повече разчитат на изключително остарели танкове, които лесно

...
Руснаците все повече разчитат на изключително остарели танкове, които лесно
Коментари Харесай

Forbes: Необучени войници на 70-годишни танкове - 155-та бригада на руските сили е най-злополучната

Руснаците от ден на ден разчитат на извънредно остарели танкове, които елементарно биват унищожавани от украински дронове и противотанкови ракетни системи. Това написа американското списание Forbes, анализирайки по-специално дейностите на съветската 155-а обособена бригада на морската пехота, предава " Фокус ".

В Съюз на съветските социалистически републики Масовото произвеждане на танковете Т-54 продължава от 1947 до 1959 година. А последните " екземпляри “ на Т-54 са свалени от въоръжение от съветската войска към 2000 година. Оттгова насам сходни танкове можеха да се видят единствено в музеите.

На фона на загубите след началото на войната руснаците започнаха да изваждат всички повече или по-малко работещи танкове от складовете, в това число 70-годишните Т-54. Именно тези танкове бяха предадени на 155-та бригада, която в хода на войната към този момент бе на практика унищожена няколко пъти, а по-късно - възобновена още веднъж. Следователно, вместо подготвени морски пехотинци на съвременни танкове, тази бригада в този момент се състои от неприятно подготвени, мобилизирани морски пехотинци на антични танкове Т-54 и Т-62 и даже по-старите БТР-50.

Forbes отбелязва, че в този момент 155-та бригада на Руската федерация безусловно се е върнала в 50-те и 60-те години на предишния век и в действителност не е в положение да води модерни бойни дейности. " Бригадата се бие против съвременна и сносно оборудвана украинска единица, въоръжена с FPV дронове и оборудвана с едни от най-хубавите противотанкови ракети - Javelin “, написа изданието.

Наскоро 155-та бригада изпрати щурмова група за завладяване на Новомихайловка (южно от Мариинка). Тази борба ясно показва всички дефекти на остарелите бронирани транспортни средства. Безпилотните самолети и Javelin-ите на 79-а бригада на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) бързо " отработиха “ съветската формация. В същото време съветските танкови екипажи съумяха да провокират " случай “ по време на тази борба и множеството пехотинци избягаха или починаха.

Както акцентира Forbes, съветската войска се върна в средата на предишния век и търпи големи загуби във всяка борба, а единственото, което й разрешава да върви напред, е преимуществото й в артилерията и авиацията.

" Ако украинските сили съумеят да обезвреждат бомбардировачите и даже артилерията, тази борба може да стане безполезна. И тези Т-54 от модела от 1957 година, които напуснаха музеите за бойното поле, ще бъдат изгубени... на вятъра “, заключава изданието.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР