Руснаците в Донбас имат сериозен медицински проблем Мобилизирани руснаци отказват

...
Руснаците в Донбас имат сериозен медицински проблем Мобилизирани руснаци отказват
Коментари Харесай

Бунт в руската армия? 600 мобилизирани войници върнати от Украйна

Руснаците в Донбас имат сериозен медицински проблем

Мобилизирани руснаци отхвърлят да вземат участие в бойните дейности. Заради протеста им част от тях към този момент са върнати на територията на Руската федерация, оповестява УНiАН.

Както се отбелязва в утринната сводка на Генералния щаб, до момента единствено от територията на Луганска област в Русия са се върнали до 600 мобилизирани, написа украинската осведомителна организация.

Повечето от мобилизираните военнослужещи схващат, че тяхната функционалност в Украйна е да са пушечно месо. Затова към този момент няколко дни на фронта те провеждат протести и се пробват да се върнат вкъщи с всички сили.

Наскоро запасняците от Новосибирска област приканиха да ги върнат вкъщи заради тежката обстановка в зоната на бойните дейности. Мобилизираните описаха, че откакто пристигнали на фронта, седели с месеци в окопите.
 Въпреки протеста на фронта, съветската войска завладява нови територии в Запорожието и Донбас
Впоследствие стана известно, че бойците, които водиха война край Сватов, са били принудени да подпишат контракт. Руското командването ги заплашило с наказателни каузи.

Впоследствие огромна част от мобилизираните са били изтеглили оттова по заповед на командващия. Сега желаят да ги обвинят в дезертиране, само че те написали писмо до Владимир Путин, оповестява УНiАН. 

Наскоро 8 дезертьори с картечници избягали от Сватово в Руската федерация.

Украинската осведомителна организация оповестява, че във краткотрайно окупираната Горловка, Донецка област, всички медицински заведения са претъпкани с ранени руснаци.

Те оборудват детски градини, учебни заведения или даже хранилища за полеви лечебни заведения, осведоми Генералният щаб на Въоръжените сили на Украйна в сводката си от тази заран.

Медицински личен състав от Якутия е дошъл в една от тези лечебни заведения в град Светлодарск, където се лекуват около70 души.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР