Руснаците в чужбина можеха да гласуват в 400 секции извън

...
Руснаците в чужбина можеха да гласуват в 400 секции извън
Коментари Харесай

Руските граждани у нас можеха да гласуват на четири места

Руснаците в чужбина можеха да гласоподават в 400 секции отвън страната. В съветското посолство в Париж своята бюлетина пусна и френският артист Жерар Депардьо. Той получи от Путин съветско поданство през 2013-та година за заслуги към съветската просвета. А у нас съветските жители имаха опция да гласоподават на 4 места - в София, Варна, Пловдив и Русе.

Дани: Избирателната интензивност беше висока. А в предварителните избори, извършени от 3 до 17 март у нас в 24 обитаеми места, са дали своят вот близо 2 хиляди руснаци.

Още от сутринта секцията в Руското посолство в София беше изпълнена с желащи да упражнят правото си на глас. Всеки имаше и свои упования за резултатите от вота.
Валентина Стоянова: Да няма война, да има мир и да има равновесие.
Александър Болодник е наблюдаващ на изборния развой. Оценява организацията в София като доста добра, само че има кардинална забележка по отношение на гласуването в чужбина.

Александър Болодник, наблюдаващ: Няма описи на гласоподавателите и никой не знае кой ще пристигна да гласоподава. Това от една страна е разумно,защото никой не знае какъв брой хора живеят тук, въпреки това основава опция за фалшификации.
В секцията в Русе пристигнаха и младежи, които гласоподават за първи път.

Мария Василева: Всеки би трябвало да гласоподава. Показваш, че на тебе ти пука за страна ти.
В секцията в Пловдив през целия ден звучеше празнична музикална стратегия от самодейни трупи. Там гласоподава и съветският дипломат у нас Анатолий Макаров.

Анатолий Макаров, дипломат на Русия у нас: Искаме в страната ни да се живее удобно и да знаем, че ни почитат и у нас, и зад граница. Това е най-важното: заслужен живот за хората в Русия и почтено отношение към Русия зад граница.
Изборният ден у нас стартира от 8 сутрина и продължи до 20 часа вечерта.

 Жерар Депардийо гласоподава за президент на Русия в Париж Жерар Депардийо гласоподава за президент на Русия в Париж
Известният френски артист и жител на Русия Жерар Депардийо гласоподава на изборите за президент на Русия, съобщи ТАСС. Той дойде в неделя сутринт...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР