Руснаците удариха жп гарата в Херсон. Бомбардиран е евакуационен влак,

...
Руснаците удариха жп гарата в Херсон. Бомбардиран е евакуационен влак,
Коментари Харесай

Руснаците удариха жп гарата в Херсон, има жертви

Руснаците удариха жп гарата в Херсон. Бомбардиран е евакуационен трен, всички служби са на място, открива се броят на жертвите. Имало е доста жители ”, заяви украинският президент Володимир Зеленски. Украинските Телеграм канали оповестиха за съветска офанзива с всевъзможен тип въоръжение против Херсон. Бомбардировките са траяли 2 часа. В селата към града има един умрял и няколко ранени.


В 21 часа жп компанията заяви, че “В резултат на обстрела на Херсон са развалени гарата и трен на компанията “Укрзалізниці ”. Засега се знае за няколко ранени служащи. Пътниците се намират в укритие ”.

Междувременно вътрешният министър Игор Клименко написа в “Телеграм ”, “че по време на обстрела на гарата е имало към 140 души, които са чакали евакуационния трен. Полицаите на промяна незабавно са почнали да изтеглят хората. Благодарение на бързите им дейности всички са закарани на безвредно място. Двама души са ранени от осколки, оказана им е здравна помощ. За страдание, вследствие на офанзивата е умрял лейтенант от полицията на Кировоград. Бил е смъртоносно ранен по време на евакуацията. Още двама служители на реда са настанени в болница с осколъчни рани ”.

Миналата нощ украинските Военновъздушни сили унищожиха с английски крилати ракети съветския крайцер “Новочеркаск ”, който се намираше на пристанището във Феодосия – на 250 км във вътрешността в Крим от най-предната линия на фронта. Предната половина на кораба е под водата. Руснаците оповестиха за 1 умрял и няколко ранени. Екипажът на кораба е от 98 души. Околните здания са със счупени прозорци и избита дограма. Заради вторичните детонации специалистите считат, че в трюмовете на крайцера е имало оръжие, евентуално ирански дронове.

Източник: Сега

Още вести четете н категория Свят.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР