Руснаците се готвят да засилят атаките си в Източна Украйна

...
Руснаците се готвят да засилят атаките си в Източна Украйна
Коментари Харесай

ISW: Кремъл забуксува в Донбас

Руснаците се готвят да засилят офанзивите си в Източна Украйна през идващите няколко седмици. Противникът обаче не разполага с нужните запаси за осъществяване на широкомащабна настъпателна интервенция.

Това заяви Институтът за проучване на войната (ISW) в дневния си разбор за обстановката в Украйна.

Анализаторите показват, че съветските военни блогъри наподобяват деморализирани от вероятностите на Кремъл да реализира огромна атака и упрекват чиновниците в съветската президентска администрация, че основават непостижими упования .

" Информацията за тактическите неуспехи на окупаторите в региона на Угледар, Донецка област, в допълнение отслаби вярата на руснаците, че техните войски са способни да стартират решителна настъпателна интервенция ", се споделя в отчета.

Както показва ISW, непосредствен до Кремъл боен блогър твърди, че руснаците не са съумели да работят бързо в първите дни на офанзивата си за завладяване на Угледар и че са изгубили самодейността поради бързото прекачване на запасите на украинските сили в региона.
 ISW: Украйна чака огромна съветска атака в Донбас до март
ISW: Украйна чака огромна съветска атака в Донбас до март

Руски военни блокират интернета в Луганск

" Военният блогър реагира на публикуваните фрагменти, на които се вижда по какъв начин ВСУ унищожава безредна колона от съветски механизирани войски край Угледар , което подсказва, че настъплението там е завършило ", акцентират специалистите.

Институтът за проучване на войната добави, че блогърите са употребявали фрагментите, с цел да подлагат на критика съветското военно командване, че повтаря същите провали, които преследваха съветската войска по време на войната против Украйна.

Украински военни представители и съветски националистически гласове, подкрепящи войната, омаловажават способността на Русия да стартира огромна атака в Донецка област при сегашните условия на съветските въоръжени сили. Представителят на украинското Главно ръководство на военното разузнаване (ГУР) Андрий Черняк съобщи, че Русия не разполага с нужните запаси , с цел да стартира огромна настъпателна интервенция на 24 февруари, която да съвпадне с годишнината от нахлуването на Русия през 2022 година

Черняк означи, че руснаците се готвят да засилят офанзивите си в Източна Украйна през идващите няколко седмици и сега търсят слаби места в украинската защита. ISW към този момент оцени, че съветските сили са възстановили самодейността на линията Сватово-Кремина, само че че настъплението към момента не е достигнало цялостния си ритъм.
 NYT: Руската войска е трансформирала доста тактиката си в боевете в Донбас
NYT: Руската войска е трансформирала доста тактиката си в боевете в Донбас

Русия се пробва да превземе Бахмут на доста висока цена

Несъответствието сред ограничавания, само че забележителен съветски прогрес в региона на Бахмут и неналичието на забележителен прогрес на други места в Украйна може да поддържа наблюденията на военните и украинските служби, че съветските сили не са в положение да обезпечат бърз прогрес посредством обичайна механизирана маневрена война. Според лимитираните фрагменти от съветската тактичност в региона, които ISW е следила, съветското военно командване разполага най-елитните си елементи в региона на Бахмут в по-малки обединения , употребявайки тактичност за навлизане в градски условия.

Тази тактичност наподобява води до забележителен тактически прогрес на Русия в региона на Бахмут, който може да докара до оперативни триумфи, в случай че украинските сили решат да се изтеглят от Бахмут. Досега съветските настъпателни интервенции в други елементи на Донецка област и по линията Сватово-Кремина са довели до незначителни триумфи без оперативно значение. ISW е следила лимитирани фрагменти от съветската тактичност в региони, отделени от напъните в Бахмут, които допускат, че съветските сили вземат участие в по-традиционна тактичност на механизирана маневрена война с постоянни, а не елитни моторизирани стрелкови, морски пехотни и танкови детайли.

Финансистът от " Вагнер Груп " Евгений Пригожин се пробва да избави намаляващото си въздействие в Русия, защото Кремъл продължава да отстранява него и наемниците му. На 10 февруари Пригожин се пробва да усъвършенства западащата известност на наемниците си от " Вагнер " в изявление с известния, обвързван с Кремъл боен блогър Семьон Пегов (известен под псевдонима Wargonzo). Пригожин дава отговор на серия от въпроси по отношение на несъгласията по отношение на " Вагнер ", като да вземем за пример високите загуби и неефективността на наетите военнослужещи, изтезанията на дезертьори, третирането на наетите сили като пушечно месо, острите рецензии на Пригожин към съветското Министерство на защитата (МО) и хипотетичните му политически желания, както и това, че наемниците на " Вагнер " носят " знаци на Третия райх ", макар че се борят за " денацификация " на Украйна.
 Зеленски: Украинският байрак ще се върне в Донбас
Зеленски: Украинският байрак ще се върне в Донбас

Териториите са единствено краткотрайно окупирани

Пригожин отхвърли да има политически упоритости и още веднъж нападна кмета на Санкт Петербург.

Вероятно Пригожин се пробва да отклони вниманието от несъгласията си, като оборва нереалистичните цели на Кремъл за войната в Украйна. Пригожин предвижда, че на съветските сили ще им трябват до две години, с цел да доближат административните граници на Донецка област , и три години, с цел да напреднат до река Днепър от изток.

Пригожин добави, че съветското общество би трябвало да бъде фрапантно милитаризирано, с цел да може Кремъл да доближи Ламанша, като евентуално хиперболизира задачите на Русия да унищожи НАТО или се базира на руските военни проекти от времето на Студената война, ориентирани към осъществяване на бърз блицкриг до брега на Ламанша.

Пригожин евентуално се е опитал да способства за актуалната угриженост в съветското осведомително пространство по отношение на способността на съветското военно командване да поддържа огромна атака в Донецка област, с цел да възвърне репутацията си по отношение на тази на съветското МО. Самото изявление за Wargonzo евентуално е било засада на Кремъл против Пригожин, целяща да притегли публичното внимание към несъгласията с Вагнер.

Вероятно Пригожин е възприел това изявление като опция да издигне името си, само че вместо това от самото начало се е намирал в отбранителна позиция.
 Украйна: Путин желае да превземе Донбас до март
Украйна: Путин желае да превземе Донбас до март

Това не са първите периоди, които Русия си слага, като всякога те се отсрочват

Критиката на Пригожин към военната акция на Кремъл прилича реторичния метод на някогашния съветски боен Игор Гиркин. Преди това Гиркин подпомагаше Кремъл, като ръководеше марионетни въоръжени формирования в Крим и Донбас през 2014 година, до момента в който Кремъл не го лиши от всякакво въздействие след предаването на Славянск през юли 2014 година Гиркин се трансформира в яростен критик на Кремъл и съветското военно командване, като в същото време се опитваше да оправдава репутацията си в екстремистките съветски националистически кръгове.

Необичайно нихилистичните прогнози на Пригожин за вероятностите на съветската атака отразяват тъкмо прогнозите на Гиркин и е допустимо Пригожин също да се трансформира в злобен маниак, който губи способността си да употребява паралелните си военни сили за приемане на политическо въздействие.

През нощта на 10 против 11 февруари съветските сили нанесоха въздушни, ракетни, въздушни и морски удари с дронове по Южна Украйна. Украински публични лица оповестиха, че украинските сили са прихванали 20 от 24 съветски безпилотни летателни апарата и една ракета Kh-101 през нощта.

Основни заключения
Украински военни представители и съветски националистически гласове, подкрепящи войната, омаловажават способността на Русия да стартира огромна атака в Донецка област при сегашните условия на съветските въоръжени сили. Съобщените от съветските сили кулминационни и тактически неуспехи към Вухледар, Донецка област, евентуално в допълнение са отслабили убеждението на съветската ултранационалистическа общественост, че съветските сили са в положение да стартират уверено военно изпитание. Несъответствието сред ограничавания, само че забележителен съветски прогрес в региона на Бахмут и неналичието на забележителен прогрес на други места в Украйна може да поддържа наблюденията на милиардерите и украинците, че съветските сили не са в положение да обезпечат бърз прогрес посредством обичайните механизирани маневрени бойни дейности. Финансистът от " Вагнер груп " Евгений Пригожин се пробва да избави намаляващото си въздействие в Русия, защото Кремъл продължава да отстранява него и наемниците му. През нощта на 10 против 11 февруари съветските сили нанесоха удари по Южна Украйна с авиация, ракети и въздушни и морски дронове. Руските сили продължиха настъпателните интервенции в региона на Сватово и Кременна. Руските сили не престават да дават приоритет на настъпателните интервенции в Донецка област. Руските окупационни управляващи евентуално пресушават язовир Каховка северно от окупираната Запорожка област. Финансистът на " Вагнер груп " Евгений Пригожин удостовери, че " Вагнер груп " е спряла да набира хора в съветските затвори заради приключването на периода на съглашението сред " Вагнер груп " и съветското Министерство на защитата (МО).
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР