Руснаците са на по-малко от километър от центъра на Бахмут.Това

...
Руснаците са на по-малко от километър от центъра на Бахмут.Това
Коментари Харесай

Руснаците - на по-малко от километър от центъра на Бахмут

Руснаците са на по-малко от километър от центъра на Бахмут.

Това разгласи американският Институт за проучване на войната. Експертите показват, че шефът на частната военна компания " Вагнер " Евгений Пригожин е посетил постройката на локално учебно заведение, което се намира на по-малко от километър югоизточно от Общинския съвет на Бахмут.

Excl.

Wagner leader Yevgeny Prighozin visits the newly captured School No.5 in, confirming recent advancements there.: 48.583787, 38.007547 ✅
— The Cube (@War_cube_)

Руснаците напредват и откъм северозападната част на града, през индустриалната зона и по улиците " Зеленая " и " Александра Колпакова " - на няколко километра от центъра на Бахмут. При щурма наемниците от " Вагнер " са подкрепени от постоянни елементи на съветската войска.

От Института за проучване на войната допускат, че някои от най-боеспособните елементи на групировката могат да бъдат трансферирани в посока Авдеевка.

" Руското военно управление през последните седмици може да е решило да изпрати избрани елементи на " Вагнер " в региона на Авдеевка, с цел да поддържат изтощените и нискокачествени елементи на ДНР, които се пробват да завладяват това населено място. Ако такива бойци на " Вагнер " в действителност се бият покрай Авдеевка, това може да изясни ограничените тактически триумфи на Руската федерация в региона през последната седмица ", се споделя в отчета на ISW.
Руски дронове нападнаха Киев
Късно в понеделник, 27 март, Русия още веднъж нападна Украйна и столицата ѝ Киев с дронове и бойна авиация, предадоха украинските медии.

Те оповестиха за две управляеми авиационни бомби и 15 ирански дрона " Шахед-136 " и " Шахед-131 ", от които украинската противовъздушна защита е свалила 14.

Един е попаднал в частно дружество в град Днипро и е провокирал огромен пожар.
Русия тества свръхзвукови противокорабни ракети в Японско море
Руският военноморски флот изстреля свръхзвукови противокорабни ракети по подготвителна цел в Японско море, съобщи през днешния ден съветското министерство на защитата, представено от Ройтерс.

" Кораби на Тихоокеанския флот изстреляха крилати ракети " Москит " по подготвителна цел във водите на Японско море ", се споделя в изказване на съветското министерство в " Телеграм ". " Целта, намираща се на разстояние от към 100 километра, бе сполучливо изумена с пряк удар с две крилати ракети " Москит ", се споделя още в изказването.

Ракетата П-270 " Москит " е свръхзвукова крилата ракета със междинен обхват, която може да унищожи транспортен съд на разстояние до 120 км.

Русия оповестява за изстрелването на противокорабните ракети седмица откакто съветски стратегически бомбардировачи летяха над Японско море в продължение на над 7 часа. Москва съобщи, че става дума за " планови полети ", напомня Ройтерс. 
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР