Руснаците решиха, че няма начин да договорят край на това.

...
Руснаците решиха, че няма начин да договорят край на това.
Коментари Харесай

The Unz Review: Американски експерти за войната: Нещо голямо се задава

„ Руснаците взеха решение, че няма метод да договорят завършек на това. Никой няма да договаря добросъвестно; по тази причина би трябвало да смажат врага. И това е, което следва. ”

Полковник Дъглас Макгрегър (9:35 минута - https://www.youtube.com/watch?v=jH3iGOPNCiM&t=570s)

„ Строго видяно, към момента не сме почнали нищо. “ Владимир Путин

Войната в Украйна няма да приключи с урегулиране посредством договаряния. Руснаците към този момент ясно демонстрираха, че нямат доверие на Съединените щати, тъй че няма да си губят времето в безсмислени празненства. Това, което руснаците ще създадат, е да преследват единствената опция, която им е налична: те ще заличат украинската войска, ще трансфорат огромна част от страната в руини и ще принудят политическото управление да се съобрази с техните условия за сигурност.

Това е кървясъл и разхитителен курс на деяние, само че в действителност няма различен вид. Путин няма да разреши на НАТО да разположи своята враждебна войска и ракетни обекти на границата на Русия. Той ще пази страната си допустимо най-добре, като самодейно отстрани зараждащите закани в Украйна.

Ето за какво Путин извика спомагателни 300 000 резервисти да служат в Украйна; тъй като руснаците са решени да победят украинската войска и да доведат войната до бърз край. Ето малко обобщение от полковник Дъглас Макгрегър:

" Прокси войната на Вашингтон с Русия е резултат от деликатно построен проект за замесване на Русия в спор с нейния украински комшия. От момента, в който президентът Путин уточни, че неговото държавно управление няма да толерира военно наличие на НАТО на прага на Русия в Украйна, Вашингтон се опита да форсира развиването на Украйна в районна военна мощ, враждебна на Русия ".

" Превратът на Майдана разреши на сътрудниците на Вашингтон в Киев да назначат държавно управление, което да сътрудничи на този план. Неотдавнашното самопризнание на премиера Меркел, че тя и нейните европейски сътрудници са се опитвали да употребяват Минските съглашения, с цел да завоюват време за военното създаване в Украйна, удостоверява трагичната истина по този въпрос. " („ Полковник от Съединени американски щати изяснява ролята на Америка в провокирането на спора сред Русия и Украйна “, Lifesite)

Това е чудесно резюме на събитията, водещи до наши дни, макар че би трябвало да отделим малко повече време на мненията на Ангела Меркел. Това, което в действителност сподели Меркел в изявлението си за Die Zeit беше следното:

„ Споразумението от Минск от 2014 година беше опит да се завоюва време за Украйна. Украйна употребява това време, с цел да стане по-силна, както виждате през днешния ден. Според някогашния канцлер „ за всички беше ясно “, че спорът е спрян и казусът не е решен, „ само че тъкмо това даде на Украйна скъпото време “. (Агенция ТАСС)

Меркел беше остро подложена на критика за това, че призна, че тя и другите западни водачи съзнателно са заблудили Русия по отношение на същинските им планове по отношение на Минск. Факт е, че те нямаха никакво желание да оказват напън върху Украйна да съблюдава изискванията на контракта и го знаеха през цялото време. Това, което знаем сигурно е, че нито Меркел, нито нейните съдружници в миналото са се интересували от мир.

Второ, в този момент знаем, че са поддържали измамата в продължение на 7 години, преди тя да разлее чашата и да признае какво в действителност са намислили. И най-после, в този момент знаем от мненията на Меркел, че стратегическата цел на Вашингтон е била противоположна на съглашението от Минск.

Истинската цел беше да се сътвори мощно милитаризирана Украйна, която да преследва прокси войната на Вашингтон против Русия. Това беше главната цел, войната против Русия.



И по този начин, за какво Путин въобще би помислил да договаря с такива хора; хора, които единствено го лъгаха в очите в продължение на 7 години, до момента в който наводниха страната с оръжия, които ще бъдат употребявани за ликвидиране на съветски военнослужещи?

И каква беше задачата, която принуди Меркел и сътрудниците й от Вашингтон да излъжат?

Те желаеха война, което е същата причина, заради която Борис Джонсън постави завършек на съглашението, което Зеленски беше договорил с Москва през март. Джонсън саботира договорката, тъй като Вашингтон искаше война. Толкова е просто.

Но има цена, която би трябвало да се заплати за лъжата и тази цена идва под формата на съмнение, което е пагубната ерозия на доверието, което прави невероятно разрешаването на въпроси от съвместен интерес.

Заместник-председателят на Съвета за национална сигурност на Русия Дмитрий Медведев изрази мнението си по въпроса тази седмица с най-горчиви думи. Той сподели:

" Поведението на Вашингтон и други тази година „ е последното предизвестие към всички народи: не може да има бизнес с англосаксонския свят [защото] той е апаш, лъжец, картоиграч, който може да направи всичко... "

" Оттук нататък ще се оправяме без тях, до момента в който на власт не пристигна ново потомство рационални политици... Няма никой на Запад, с който да имаме работа по някаква причина. " (Бившият съветски президент обрисува графика за помиряване със Запада, RT)



Разбира се, вашингтонските бойни ястреби няма да се тормозят от вероятността за спиране на връзките с Русия, в противен случай, те евентуално я приветстват. Но същото не може да се каже за Европа. Европа ще съжалява, че се е вързала за наковалнята на Вашингтон и се хвърли в морето.

Някъде в близко бъдеще – когато най-сетне осъзнаят, че икономическото им оцеляване е неразривно обвързвано с достъпа до евтини изкопаеми горива – водачите на Европейски Съюз ще трансформират курса си и ще приложат политика, която подсигурява техния личен разцвет. Те ще се отдръпват от „ безконечната война “ на НАТО и ще се причислят към редиците на цивилизованите народи, търсещи несъмнено и стопански интегрирано бъдеще. Очакваме, че даже Северен поток, който беше опустошен в най-големия акт на промишлен бойкот в актуалната ера, ще бъде обвързван още веднъж, създавайки основната енергийна артерия, която свързва Русия с Европейски Съюз в най-голямата зона за свободна търговия в света.



В последна сметка здравият разсъдък ще надделее и Европа ще излезе от рецесията, породена от съюза й с Вашингтон. Но първо, пожарът сред Русия и Запада би трябвало да се разиграе в Украйна и „ гарантът на световната сигурност “ би трябвало да бъде сменен от единствената нация, която желае да се бие с Голиат при неговите лични условия в съревнование, в което спечелилият взема всичко.

Украйна се обрисува да бъде решаващата борба във войната против „ реда, основан на правила “, война, в която Съединените щати ще употребяват „ всеки трик в книгата “, с цел да запазят властта си. Вижте това малко обобщение от политическия анализатор Джон Миършаймър, който изяснява средствата, посредством които Съединени американски щати са запазили преобладаващата си роля в световния ред:

„ Не можете да подценявате какъв брой безмилостни са Съединените щати. Всичко това е прикрито в учебниците и часовете, които посещаваме до момента в който растем, тъй като всичко е част от национализма. Национализмът е обвързван със основаването на легенди за това какъв брой прелестна е вашата страна. Дали Америка е права или грешна; ние в никакъв случай не вършим нищо неприятно. (Но) в случай че в действителност погледнете метода, по който Съединените щати са работили с течение на времето, в действителност е изумително какъв брой безмилостни сме били. И британците, същото важи и за тях, само че ние ги надминаваме ".

" Така че, просто споделям, в случай че сте Украйна и живеете до мощна страна като Русия или сте Куба и живеете до могъща страна като Съединените щати, би трябвало да сте доста, доста внимавайте, тъй като това е като да спите в леглото със слон. Ако този слон се претърколи върху вас, вие сте мъртъв. Трябва да сте доста деликатни. Щастлив ли съм от обстоятелството, че светът работи по този начин? Не, не съм. Но това е методът, по който светът работи за положително или за неприятно. " (Джон Миършаймър, „ Как работи светът “, You Tube; 1 минута)

Страни, където Съединени американски щати си признават, че е имало американски военни интервенции сред 1798 и 2022 година

В последна сметка: Перспективите за мир в Украйна са нулеви. Външнополитическият истаблишмънт на Съединени американски щати реши, че единственият метод, по който може да обърне ускоряващия се крах на Америка, е посредством директна военна борба. Войната в Украйна е първата демонстрация на това решение.

От друга страна, Русия към този момент не залага на договарянията със Запада, тъй като на западните водачи не може да се има вяра, че ще съблюдават уговорките си или ще изпълнят договорните си отговорности. Непреодолимите разлики сред двете съществени страни вършат ескалацията неизбежна.

При отсъствието на сътрудник, на който може да се има вяра, Путин има единствено една опция за разрешаване на спора: голяма военна мощ. Ето за какво той извика 300 000 резервисти да служат в Украйна и по тази причина ще извика още 300 000, в случай че има потребност. Путин осъзнава, че единственият път напред е бързо да понижи взрива и да наложи своето лично съглашение на победените. Точно това предвижда Миършаймър единствено преди седмици, когато сподели следното:

„ Руснаците няма да се прекатурват и да се вършат на мъртви. Всъщност това, което руснаците ще създадат, е да смажат украинците. Те ще извадят огромните пушки ".

" Те ще трансфорат места като Киев и други градове в Украйна в отломки. Те ще създадат Фалуджа, ще създадат Мосул, ще създадат Грозни... Когато една велика мощ се почувства застрашена... руснаците ще създадат всичко допустимо в Украйна, с цел да са сигурни, че ще завоюват ", продължава той.

" Трябва да разберете, че това, за което приказваме, е да притиснем в ъгъла една велика мощ с нуклеарно оръжие, която вижда протичащото се като екзистенциална опасност. Това е в действителност рисково. “ (Джон Миършаймър, Twitter)



Американските военни бази по света.

И по този начин, в случай че знаем, че Русия ще се опита да постави завършек на войната, като победи украинската войска, тогава какво да чакаме в близко бъдеще?

Това е въпрос, на който дават отговор редица анализатори, които наблюдават войната от близко през цялото време. Ще предоставим няколко абзаца от всеки от тях след минута, само че първо, ето резюме на срещите, които се състояха предходната седмица, което допуска, че огромна съветска атака може да е единствено след седмици. Откъсът е от публикация в Consortium News от Патрик Лорънс:

" Александър Меркурис... неотдавна изброи изключителната поредност от срещи, които Путин организира през последните няколко седмици с целия... военно институция и конструкция за национална сигурност ".

" В Москва съветският водач се срещна с всичките си висши военни командири и чиновници на националната сигурност (включително) Сергей Суровикан, генералът, който назначи да управлява украинската интервенция... "

" Впоследствие Путин отлетя за Минск с външния министър Сергей Лавров и министъра на защитата Сергей Шойгу за продан с политическото и военното управление на Беларус. Последва среща с водачите на двете републики Донецк и Луганск, които бяха включени посредством референдуми в Руската федерация предходната есен ".

" Невъзможно е да се избегне заключението, че тези поредни срещи, едвам отразени в западната преса, предвещават нова, краткосрочна или средносрочна военна самодейност в Украйна. Както сподели Меркурис, „ нещо доста огромно се задава. “

" Една от най-интересните срещи във всичко това се случи в Пекин предходната седмица, когато Дмитрий Медведев, понастоящем заместник-председател на Съвета за сигурност на Русия и от дълго време непосредствен до Путин, беседва със Си Дзинпин... "

" В някакъв миг в недалечното бъдеще войната на кухата изразителност в интерес на имперското надменност ще отслабне и ще тръгне към провал. Тази степен на сюрреалистично отделяне от действителността просто не може да се поддържа безпределно – не и пред лицето на нова съветска самодейност, каквато и форма да одобри тя. “ (ПАТРИК ЛОРЪНС: „ Война на изразителност и действителност “, Consortium News)

Лорънс прав ли е? Дали „ нещо огромно е на път?

Определено наподобява по този начин. В пространството по-долу съм транскрибирал цитати от скорошни видеоклипове с полковник Макгрегър и Александър Меркурис, двама от най-хубавите и надеждни анализатори на войната в Украйна.

И двамата са съгласни, че съветската „ зимна атака “ ще се състои в близко бъдеще, и двамата са съгласни по отношение на стратегическите цели на интервенцията. Ето клип от Макгрегър:

„ Американският народ в действителност не схваща, че украинската войска в Донбас е на ръба на колапса. Те са взели стотици хиляди жертви... (и) те се доближават до 100 и петдесет хиляди мъртви ".

" 93-та украинска армейска бригада преди малко беше изтеглена от Бахмут – който беше трансфорат в украинска кървава баня от руснаците – и те напуснаха, откакто претърпяха 70 % загуби. За тях това значи, че от 4000 души... са се изтеглили с към 1200 души. Това е злополука, само че това е, което в действителност се случва ", споделя още американският полковник.

" И когато руснаците най-сетне стартират своята атака, американците ще видят по какъв начин цялата тази къща от карти се срутва. Тогава единственият въпрос е дали някой най-сетне ще се изправи и ще постави завършек на този изцяло подправен роман ". („ Полковник Дъглас Макгрегър “, Real America, https://rumble.com/v21yohy-real-america-dan-ball-w-col.-doug-macgregor-zelensky-begs-congress-for-more.html ; 8:45 мин.)

И ето още Макгрегър:

" Все повече наподобява, че руснаците биха желали първо да изпълнят задачата си в Донбас. Те желаят да отстраняват всички украински сили, които са в Донбас... Не забравяйте, че това постоянно е била мярка за пестене на мощ. Тя е предопределена да смели колкото се може повече украинци на допустимо най-ниската цена за руснаците. Това е, което се случва в Южна Украйна (и) продължава. Работи брилянтно ".

" И Суровикин, командирът на театъра, сподели, че това ще продължи, до момента в който не е подготвен да стартира офанзивата си. Когато стартира офанзивата, борбата ще бъде напълно друга. Но забавното е, че украинците взеха толкоз доста жертви на юг, че започваме да чуваме известия, че са на ръба на краха. Ето за какво чуваме за младежи на възраст 14 или 15 години, принудени да работят.... ", продължава той.

"....и получаваме видеоклипове от украински бойци, които споделят: " Хората в Киев по-добре да се надяват, че руснаците ще стигнат до тях преди ние... тъй като ние ще ги убием. " Те приказват за хора в държавното управление, тъй като не виждат доказателства, че държавното управление на Зеленски … му пука за тях ", споделя полковникът.

" Остават без храна и дрехи; те замръзват, дават тежки жертви и биват отблъснати ". („ Ще има ли Украйна задоволително огнева мощност? “, полк. Макгрегър, Judging Freedom, https://www.youtube.com/watch?v=jH3iGOPNCiM&t=1050s ; 17:35 мин.)

Както Макгрегър, по този начин и Меркурис наподобява са съгласни, че съветската тактика включва „ мелене “ на врага, (унищожаване на допустимо най-вече украински войници) консолидиране на съветските облаги, като в същото време уголемяват контрола им върху региони на изток и по Черно море и, в последна сметка, разделянето на Украйна на 2 обособени единици; „ дисфункционална дребна страна “ на запад и индустриализирана, просперираща страна на изток. Ето Александър Меркурис от скорошна актуализация в You Tube:

" Моето мощно усещане е, че... фокусът на съветската зимна атака – която в действителност следва – ще бъде върху прекратяването на борбата в Донбас, сломяването на украинската опозиция в Донбас, изчистването на украинските сили от Донецката национална република ".

" Не ми наподобява по този начин, като че ли руснаците възнамеряват огромно нахлуване към Киев или Западна Украйна. Не това споделят тези мнения на военачалник Герасимов.... руснаците се концентрират върху Донецк... Това е " невисок риск ", само че е доста дейно. Смила украинската войска тъкмо както сподели военачалник Суровикин. То отслабва бъдещата дарба на Украйна да продължи войната и — в това време — извършва главната задача на Русия, която през цялото време беше освобождението на Донбас. "

" Сега, няма да свърши дотук. Други съветски публични лица споделят, че през 2023 година би трябвало да забележим връщането на Херсонска област... и сигурно ще има други съветски напредвания на други места. Но главната борба беше и си остава Донбас. След като тази борба бъде извоювана, откакто украинската опозиция бъде сломена, украинската войска ще бъде съдбовно отслабена... което значи, че Украйна освен ще е изгубила своя най-силно индустриализиран район и своята най-силно укрепена зона. Това също ще значи, че руснаците ще имат безконтролен достъп по целия път до източния бряг на река Днепър ".

" В този миг те ще бъдат в положение да разполовят Украйна. Това ми се коства разумно и ми се коства ясно, че това е съветският проект. Те не го крият, само че държат хората нащрек и гадаещи за войските, които са в Беларус ".

" Но допускам, че главната цел на тези сили е да приковат украинските бойци... към Киев от възможна съветска атака там и да противодействат на доста огромното струпване на полски войски. Това е, което Герасимов сподели ". („ Александър Меркурис за Украйна “, https://www.youtube.com/watch?v=Eo6e2gu8nYw&t=1890s ; 31:35 мин.)

Въпреки че никой не може да предскаже бъдещето с безспорна сигурност, наподобява, че и Макгрегър, и Меркурис имат задоволително добра хватка върху обстоятелствата, тъй че техният сюжет не може да бъде отритнат неотложно.

Всъщност актуалната траектория на спора допуска, че техните прогнози евентуално са „ заспали “. Във всеки случай няма да се наложи да чакаме дълго, с цел да разберем. Температурите падат бързо в Украйна, което разрешава гладко придвижване на танкове и бронирани машини. Зимната атака на Русия евентуално ще е единствено след седмици.

Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР