Руснаците продължават да търпят сериозни загуби в личен състав и

...
Руснаците продължават да търпят сериозни загуби в личен състав и
Коментари Харесай

ВОЙНАТА ТАЗИ СЕДМИЦА : Заплахата от патова ситуация. И как Украйна да я избегне

Руснаците не престават да търпят съществени загуби в персонален състав и военно съоръжение в опитите си да завладеят основния от военно-стратегическо значение град Авдеевка.

An absolutely epic compilation of the battle around Avdiivka. Dozens of Russian armored vehicles are being blown to absolute bits. Some parts of the video were shown before, but others are completely new.

The two screenshots (timestamp 1:02 - 1:20) are the highlight. You can see…
— (((Tendar))) (@Tendar)

Руският експерт , който е на фронтовата линия край града, обяснява защо офанзивата на окупаторите не е постигнала желания мълниеносен триумф: новопристигналите запаси трябвало да разминират пътищата за колоните от транспортни средства, след което да бъдат последвани в нападението от други сили, в това число 114-та бригада. 

" Въпреки това, по неразбираеми аргументи, 114-та мина първа и попадна под мощен украински обстрел, претърпявайки тежки загуби. Следващите колони бяха изправени пред същата орис, защото не бе осъществено разминиране ".

" Филатов " се оплаква, че до висшето управление се изпращат погрешни доклади във връзка с Авдеевка.

От началото на украинската контраатака Русия потвърди, че умее да се пази. Но наподобява към момента позволява необясними неточности при контранастъпленията си. 
Войната не е в патова обстановка
След като, украинците осезаемо забавиха своя ход. Това не е съветска опорка - опасността от положение на застой бе доказана от военачалник Валерий Залужни в изявление за английското списание " Економист ". 

Командирът показва, че войната преминава към нов стадий: " това, което ние военните назоваваме " позиционна "  война на статични и изтощителни борби, както през Първата международна война, за разлика от " маневрената "  война на придвижване и скорост ".

" Това ще бъде от изгода за Русия, позволявайки й да възвърне военната си мощност, като в последна сметка ще заплаши въоръжените сили на Украйна и самата страна ", предупреждава генералът.

Изявлението на Залужни бе всеобщо интерпретирано като израз на беззащитност пред събитията на фронта. Това пояснение бе подкрепено от публикация в " Ен Би Си Нюз ", съгласно която украинското държавно управление е било посъветвано от западни сътрудници да намерения от какво може да се откаже, с цел да седне Русия на масата на преговори и да се постави завършек на войната. Причината - някои американски и европейски представители имат вяра, че войната е в задънена улица и удължаването й ще е от изгода единствено за Москва.

Но тезата на украинския генерал е напълно друга. В доста по-дълго есе под името той обрисува измененията, които Украйна би трябвало да направи, с цел да преодолее " позиционния " стадий от спора.  

Залужни отбелязва, че украинската войска би трябвало да завоюва въздушно предимство, да нахлуе надълбоко в " минните полета ", да увеличи успеваемостта на контрабатареята, да сътвори и образова нужните резерви и да построи качества за радиоелектронна битка.

В есето си генералът обяснява, че актуалният позиционен темперамент на войната е резултат от технологично-тактическия паритет на бойното поле и всеобщото потребление на минни заграждения от съветските и украинските войски. Залужни твърди, че с цел да се избегне " окопната война "  Украйна би трябвало да създаде нови подходи на воюване, някои от които зависят от поддръжката на Запада, а други - от акомодации на украинската войска, страната и обществото.

Западните сътрудници не могат да си измият ръцете с есето на Залужни. То е посветено на това по какъв начин да се възвърне " маневренната " война, с цел да може Украйна да победи. Не е мотив в поддръжка на тезата, че войната необратимо е навлязла в задънена улица. 
" Рашисти на седмицата "
Време е да наградим популяризиралите се през миналите седем дни " Рашисти на седмицата ".

" Бронзов орден " получава телевизионният водещ Сергей Мардан, за който украинците са изкуствено основани антируснаци след 1991 година

" Това, което се назовава " огромна, градска украинска просвета " в никакъв случай не е съществувала. Съветските управляващи, макар невероятните си старания, не съумяха да я основат. Съветско-украинските език, литература, украинският спектакъл, украинското кино, украинската телевизия в руско време - постоянно бе срамно да ги гледаш. Всичко бе изобретено след 1991 година посредством волеви усилия. Това е просто обред. Това е като да се кълнеш в дявола. Отричаш се от Христос и казваш: " Сега съм украинец ".

Ukrainian culture never existed, - says a descendant of KGB bastards who killed Ukrainian intelligentsia during time of Soviet terror.
— TheKremlinYap (@TheKremlinYap)

Мардан без да осъзнава влиза в противоречие с водача на страната си и " сребърен медалист " Владимир Путин. Президентът дефинира украинците като " братя ", само че с пъклената цел да трансферира на тяхна отговорност противозаконното анексиране на Крим от страна на Русия.

" Разбира се, в случай че имахме положителни връзки с... братска Украйна. Все още приказвам за " братска ", т.е. - етническият ѝ състав е приятелски в дословния смисъл на думата. Ако имахме естествени, модерни, доброжелателни (взаимоотношения), изобщо нямаше да ни хрумне да предприемем дейности, да вземем за пример, по адрес на Крим ".

Classic case of victimblaming: Putin accuses Ukraine of being unfriendly and basically forcing Russia to take Crimea.
— Anton Gerashchenko (@Gerashchenko_en)
Имената на " златните медалисти " не са ни известни. Условно ще ги наречем " съветски боец 1 " и " съветски боец 2 ". Ето какво ни описват те:

Рв1: " Искате ли да чуете една смешка. Вчера бомбардирахме, бомбардирахме, бомбардирахме, бомбардирахме, бомбардирахме, бомбардирахме. А през днешния ден се оказа, че това е било нашия 30-и батальон ".

Рв2: " Имаше предислокация на техника. Наши хора! Наши хора, да го е*а ".

Рв1: " (смее се) И популярност Богу - пропуснахме всички удари ". 

Рв2: " Как да не петня и да не пуша! А аз съм непушач ".

A Russian soldier talks about the combat coordination of the Russians.

Friendly fire.

I didn`t notice the regret on his face. Did you?
— Anton Gerashchenko (@Gerashchenko_en)

Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР