Руснаците продължава да обстрелват градове в Украйна.Руски сили са подложили

...
Руснаците продължава да обстрелват градове в Украйна.Руски сили са подложили
Коментари Харесай

Украйна: Русия бомбардира джамия в Мариупол, в която се крият над 80 възрастни и деца

Руснаците продължава да обстрелват градове в Украйна.

Руски сили са подложили на обстрел джамия в южния украински пристанищен град Мариупол, където са се намирали над 80 възрастни и деца, в това число турски жители, съобщи Ройтерс, като цитира изказване на украинското външно министерство.

Украйна упрекна Русия, че не разрешава на хората да изоставен Мариупол. Стотици хиляди са в капан в обкръжения град. Москва от своя страна упреква Киев за неуспеха на евакуацията, съобщи Българска телеграфна агенция.

“Джамията, носеща името на султан Сюлейман Великолепни и брачната половинка му Роксолана в Мариупол, беше обстреляна от съветски нашественици ”, се споделя в туит на украинското външно министерство. “Над 80 възрастни и деца се крият там от обстрела, в това число жители на Турция ”.

Министерството не посочи дали има убити или ранени.

Москва отхвърля да обстрелва цивилен обекти и назовава водените от нейни сили военни дейности в Украйна “специална военна интервенция ”.

Руската войска продължава " на необятен фронт " офанзивите си в Украйна, сподели съветското министерство на защитата, съобщи ДПА.

Близо до Киев са унищожени въздушна база във Василков и център за радиоразузнаване в Бровари, заяви през днешния ден на конференция представителят на съветското министерство на защитата Игор Конашенков.

Според Русия нейните войски и силите на сепаратистите от Луганск и Донецк са завладяли доста обитаеми места в Източна Украйна. Части на така наречен национални милиции на Донецката национална република са напреднали за последното денонощие с още девет километра и са овладели две обитаеми места. Руските въоръжени сили са напреднали с 21 километра, а отряда на така наречен Луганска национална република - с 6 километра. Тези данни не могат да бъдат доказани от самостоятелен източник, отбелязва ДПА.

В началото на войната, на 24 февруари, сепаратистите направляваха държаха към 30 % от двете сепаратистки области. Днес по украински данни 70 % от Луганска област към този момент е под контрола на сепаратистите.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР