Руснаците превзеха Невское и напредват край Угледар и Торецк, пише

...
Руснаците превзеха Невское и напредват край Угледар и Торецк, пише
Коментари Харесай

DeepState: Руснаците превзеха Невское и напредват край Угледар и Торецк

" Руснаците превзеха Невское и напредват край Угледар и Торецк ", написа украинският изчерпателен запас DeepState, представен от " Фокус ".

Анализаторите оповестяват и за напредването на съветските войски край още три обитаеми места в Донбас. " Врагът окупира Невское и напредна край Новогродовка, Кругляковка, Водяное, в Угледар и Торецк ", се показва в известието на DeepState.

Руснаците оказват мощен напън на Въоръжените сили на Украйна в Угледар. В момента градът е обсаденот три страни. Ден по-рано DeepState осведоми, че руснаците напредват в източната част на града. Те желаят да се закрепят във високите здания в покрайнините на Угледар, като там към този момент прониква съветска пехота. Руските сили се пробват да окажат напън и от десния фланг, само че към момента не са съумели да доближат града от тази страна.

Руснаците са хвърлили спомагателни запаси под формата на постоянни сили и специфични елементи, с цел да го завладяват. По предварителна информация пътят към Богоявленка е взет под огневи надзор. Опитите за нахлуване откъм Водяное не престават, означават анализаторите.

Руските войски се пробват да заобиколят град Селидово в Донецка област, който е детайл на защитата, по няколко посоки, по-специално от юг, атакувайки Цукурино.

Това съобщи в ефира на Радио " Свобода “ шефът на информационно-консултантската компания Defence Express Сергей Згурец.

" Това е едно от рисковите придвижвания на съперника, само че при Селидово настъплението на съперника се сдържа, в това време той се пробва да се придвижи на юг от Украинск и можем да кажем, че обстановката е много сериозно, само че предислоцирането на наши избрани сили и средства разрешава да се забави настъплението на съперника “, акцентира Згурец.

Отговаряйки на въпрос за триумфите на съветската войска, която мина река Журавка източно от Покровск и се вклини в железопътната линия сред Селидово и Цукурино, анализаторът означи, че руснаците се пробват да напреднат към Покровск и по железопътната линия от Новогродовка, само че са арестувани там.

" Сега съперникът се пробва да премине от украинската към друга автомагистрала, от която зависи снабдяването на Селидово, и това би трябвало да сътвори предпоставки за заобикаляне на Селидово от север и юг, с цел да се лимитират логистично доставките и да се улесни изместването на нашите бригади от града, това основава опасности за нашите войски ", акцентира Згурец.

По думите му, когато приказваме за настъплението на руснаците към Цукурино и на юг, по-специално към Кураховка, става дума за значим сектор от фронта, където прекосяването на река Волча съставлява опасност за ВСУ, тъй като ще има напън върху украинските елементи от север:

" Тези опасности са взети под внимание, само че това визира обстоятелството, че джобът, който се образува сред Украинск и Остри, е много значим за задържане ".

По думите му руснаците имат преимущество в жива мощ, а също по този начин употребяват доста управляеми бомби ФАБ и КАБ за заличаване на укрепленията на ВСУ, по-специално на Кураховското и Покровското направление. Той означи, че доста военни подлагат на критика обстоятелството, че редица укрепления са издигнати навън и не се употребяват.

Згурец съобщи, че съветската армия се пробва да стигне до Покровск, само че настъплението там е спряно. По думите му те се придвижват и към Мирноград, където украинските бригади и батальони блокират настъплението. По думите му руснаците имат преимущество в жива мощ и техника – по обособени посоки то е 1 към 8 или 1 към 10 в тяхна изгода, което доста затруднява отбранителните дейности на ВСУ.

Анализаторът уточни, че руснаците ще продължат да употребяват тези тактики в бъдеще и Киев би трябвало да търси контрамерки, които включват подсилване на частите и потребление на повече оръжия.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР