Руснаците превзеха и Хромово, а Арестович призна, че и падането

...
Руснаците превзеха и Хромово, а Арестович призна, че и падането
Коментари Харесай

Ще победи ли Украйна Русия с F-16? Столтенберг е песимист, а Кадиров чака капитулация

Руснаците превзеха и Хромово, а Арестович призна, че и рухването на възрастта за готовност няма да спре окупаторите

Прехвърлянето на F-16 в Украйна няма да промени обстановката на бойното поле. Трябва да се подготвим за дълга война. Това съобщи генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг, представен от съветският Телеграм канал МОЛОТ.

Според него Украйна има потребност от доста системи - от HIMARS, ракети, системи за противовъздушна защита. Няма нито една, която да може да промени всичко, сподели още той. 

Руското издание цитира и Рамзан Кадиров, който пък е убеден, че Украйна ще подпише капитулация през 2024 година Ръководителят на Чечня означи, че до този миг Русия би трябвало „ да върне няколко града “.

„ Сигурен съм, че през 2024 година всички ни чакат положителни вести и победа “, сподели Кадиров, отбелязвайки, че Русия решително, въпреки и постепенно, върви напред.

Междувременно стана известно, че руснаците са завладяли и Хромово, западно от Бахмут, а някогашният консултант на президента на Украйна Володимир Зеленски – Олексий Арестович призна, че и рухването на възрастта за готовност няма да спре окупаторите.

„ Какви граници от 1991 година?! 4,5 милиона украинци съумяват да се измъкнат от военния доклад. Това е половината от мъжкото население. Част от тях са в Украйна, част – не. Има военни елементи, в които 70% са подготвени да дезертират и в това време се приказва за нов проект за готовност “, съобщи Арестович.

„ Обръщат се към нас като че ли не като към възрастни, а към дребни деца, които не могат да схванат какво стои зад това, когато приказват, че младежите ще ги върнат (б.а. от чужбина), а ще снижат възрастта за готовност “, добави той.

На фона на намаляването на доставките на оръжия от Запад, съгласно него значи доста увеличение на жертвите от пехотата, тъй като бойците ще би трябвало със личните си тела да стопират съветските окупатори. 

„ Перспективите за сходни решения са извънредно непопулярни за политическото управление “, добави Арестович.
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР