Руснаците одобряват всяко решение на Путин - и да спре,

...
Руснаците одобряват всяко решение на Путин - и да спре,
Коментари Харесай

Руснаците подкрепят Путин – и да спре войната, и да тръгне пак към Киев

Руснаците утвърждават всяко решение на Путин - и да спре, и да продължи войната

Решението на Владимир Путин " на следващия ден да разгласи началото на нова атака против Киев " би било подкрепено от 60% от интервюираните, а 26% биха били срещу. Заслужава да се означи, че социолозите означават съвсем същото систематизиране, когато са запитани за хипотетичното решение на президента " на следващия ден " да спре специфичната интервенция и да подпише спокойно съглашение: 65% биха го одобрили, а 28% биха били срещу. Като цяло 52% от интервюираните поддържат продължаването на военната интервенция, а 38% са за прекосяването към мирни договаряния.

Проучването на социологическата организация " Руско поле " се цитира от " Комерсант ".

Авторите на изследването означават, че за интервала от средата на март до края на юли съотношението сред поддръжниците и съперниците на специфичната интервенция съвсем не се е трансформирало: 69% от интервюираните към този момент я поддържат, 23% са на противоположното мнение, а други 8% се затрудняват или отхвърлят да отговорят.

Според политическия анализатор Алексей Макаркин фактът, че болшинството от руснаците са подготвени да одобрят две противоположни решения на Владимир Путин - за прекъсване на специфичната интервенция и за започване на нова атака - може да се счита за израз на доверие към президента.

Освен това в обществото е вкоренена и настройката, че " шефовете знаят най-добре, а ние сме дребни хора " и " дребният човек " не схваща действително актуалната политика и не желае да я схваща, продължава специалистът. Той напомня, че в края на 80-те и началото на 90-те години на ХХ в., когато с изключение на персоналните и битовите проблеми хората са били изправени пред казуса за отговорността за своя избор, което е провокирало психически дискомфорт за огромна част от популацията. И точно тогава тази част от обществото беше задоволена от появяването на Путин и това, че той пое отговорност ", споделя Макаркин.

Затова в този момент хората просто се доверяват на президента, който " им разрешава да не мислят за настоящата политика ", обобщава политическият анализатор.

Проучването е извършено по телефона от 28 до 31 юли с 1609 респонденти в осем федерални окръга. Социолозите предизвестяват, че резултатите от него по редица въпроси за протичащото се в Украйна може и да не съответстват с действителната обстановка, защото " руснаците се опасяват да приказват по тази тематика - отводите за присъединяване са се нараснали, а искреността е намаляла ".

30% от интервюираните считат, че специфичната интервенция в Украйна ще продължи повече от година, а 18% - че военните дейности ще приключат до една година. Двадесет % от интервюираните се надяват на края на военните дейности в границите на шест месеца, а единствено 13% от интервюираните са оптимисти за края на военните дейности в границите на един до три месеца.

Почти две трети от интервюираните мъже (62%) не са подготвени да вземат участие персонално във военни дейности в Украйна, в случай че имат опция да избират. Това е с 6% повече спрямо изследване извършено в края на май месец. 29% от интервюираните показват предпочитание да вземат участие в интервенцията - това са най-често хора на възраст от 45 до 59 години (37%), до момента в който измежду мъжете на възраст от 18 до 29 години те са доста по-малко - 23%.

Не са доста и хората, които са подготвени да оказват помощ материално на съветските военни: 67% не са подготвени да отделят лични средства за подкрепяне на специфичната интервенция, а 12% са съгласни да отделят не повече от 1 000 рубли на месец.

Шестдесет и два % от руснаците считат, че специфичната интервенция е " несъмнено " или " по-скоро " сполучлива, 19 % са на противоположното мнение, също толкоз нямат мнение по въпроса.

Мнението, че специфичната военна интервенция на Русия в Украйна е била отсрочена, се поддържа от 59% от респондентите: 33% са декларирали, че специфичната интервенция " несъмнено " е била отсрочена, а други 26% - че " по-скоро " е била отсрочена. На противоположното мнение са 28% от интервюираните, а 13% се затрудняват или отхвърлят да отговорят на въпроса. В същото време 41% от интервюираните признават, че се усещат " изтощени от новините за хода на военната интервенция в Украйна ". Все отново болшинството (56%) не мислят по този начин.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР