Руснаците изстрелват 10 000 снаряда на ден, украинците - само

...
Руснаците изстрелват 10 000 снаряда на ден, украинците - само
Коментари Харесай

Русия произвежда три пъти повече снаряди от САЩ и Европа

Руснаците изстрелват 10 000 снаряда дневно, украинците - единствено 2000

Русия наподобява създава съвсем три пъти повече артилерийски муниции от Съединени американски щати и Европа. Това е основно преимущество преди идната съветска атака в Украйна, съобщаваCNN, представени от Trud News.

Според американското издание, Русия създава към 250 хиляди артилерийски муниции на месец, или към 3 милиона годишно. Взети дружно, Съединените щати и Европа са в положение да създават единствено към 1,2 милиона годишно, които да изправят на Киев.

Американската войска си е сложила за цел да създава 100 000 артилерийски снаряда месечно до края на 2025 година, само че даже тази цифра към този момент е недостижима, защото финансирането от 60 милиарда $ за Украйна е спряно в Конгреса, съобщи пред кореспонденти предходната седмица представител на Пентагона.

„ Сега сме в индустриална война “, декларира почитан чиновник на НАТО и акцентира: „ Резултатът в Украйна зависи от това по какъв начин всяка страна е оборудвана да води тази война ".

Според публични лица Русия сега изстрелва към 10 000 снаряда дневно, до момента в който украинската страна - единствено 2000. На някои места по фронта от 600 благи съотношението е още по-лошо.

Недостигът на муниции е може би най-опасния миг за военните старания на Украйна. Съединени американски щати и техните съдружници предоставиха на Украйна редица комплицирани системи, в това число танка M-1 Abrams и скоро изтребители F-16, само че военните анализатори споделят, че войната евентуално ще бъде извоювана или изгубена според от това кой ще създаде повече артилерийски снаряди.

„ Въпрос номер едно, който преглеждаме сега, са боеприпасите “, признава представител на НАТО. „ Това са артилерийски снаряди, тъй като тук Русия има доста преимущество в производството и доста преимущество на бойното поле. “

По думите му, съветските артилерийски фабрики създават 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата, на 12-часови смени. Около 3,5 милиона руснаци в този момент работят в бранша на защитата, спрямо до 2,5 милиона преди войната. Русия също внася муниции - най-много от Иран и Северна корея.

Европейските страни се пробват да запълнят празнината. Миналия месец немската отбранителна компания разгласи, че възнамерява да отвори фабрика за муниции в Украйна, която съгласно нея ще създава стотици хиляди 155-милиметрови снаряди годишно. В Германия същата компания започва нов цех, който ще създава към 200 хиляди.

Представители на западното разузнаване споделят, че нито една от страните не може да реализира огромен прогрес в близко бъдеще, само че дълготрайната математика е в интерес на Москва – изключително в случай че Съединени американски щати не дават спомагателна помощ на Украйна.

„ Не върви добре, само че зависи от обстановката “, споделя източник пред CNN: „ Ако помощта се възобнови и пристигна бързо, тогава не всичко е изгубено. “

Според почитан чиновник на НАТО, Русия създава 115 до 130 ракети с огромен обхват и 300 до 350 ирански дронове камикадзе всеки месец. Докато Русия имаше хиляди ракети с огромен обхват в арсенала си преди войната, през днешния ден броят им се движи към 700, показва той.

Напоследък руснаците пестят тези оръжия, с цел да могат да ги употребяват в огромни залпове в опит да преодолеят украинската противоракетна защита. И компенсират това с нараснала приложимост на дронове, като изпращат приблизително четири пъти повече на месец, в сравнение с предходната зима.

Може би най-големият проблем за Москва е производството на танкове и друга бронирана техника. Руската промишленост създава към 125 танка на месец, само че по-голямата част от тях са остарели модели, които са минали рационализация. Около 86% от главните бойни танкове, създадени от Русия през 2023 година, са били в действителност осъвременени, съгласно НАТО. И макар че Русия разполага с към 5000 танка на склад, „ евентуално забележителна част от тях не могат да бъдат възобновени и са подобаващи единствено за аварийни елементи “.

Москва е изгубила минимум 2700 танка, към половината от общия брой, изпратени в Украйна.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР