Руснаците изпекли“ със Солцепек“ и 4 бойни бронирани машини, РСЗО

...
Руснаците изпекли“ със Солцепек“ и 4 бойни бронирани машини, РСЗО
Коментари Харесай

Взривове в Белгород, 50 проукраински бойци убити?

Руснаците „ изпекли “ със „ Солцепек “ и 4 бойни бронирани машини, РСЗО „ Град “ и 1 пикап

Руската област Белгород още веднъж е подложена на нахлуване откъм украинската граница, като се оповестява, че минимум осем души са потърпевши при обстрел, оповестява Нова телевизия. 

Руското министерство на защитата разгласи, че е предотвратило други опити на Украйна да „ нахлуе ” в района. Киев не е коментирал изказванията, само че отхвърля да е взел участие в предходни набези през границата.

Междувременно Русия удостовери публично, че нейните военни са умъртвили повече от 50 проукраински бойци при нападенията от украинска територия в граничната съветска Белгородска област, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Унищожени са били също по този начин военно съоръжение и бронирана техника, съгласно публична информация от Москва.

Министерството на защитата на Русия по-рано заяви, че по думите му " киевският режим " е обстрелвал град Шебекино, където има също и пътен гранично-пропускателен пункт. В следобедните часове през вчерашния ден съветското министерство съобщи, че е предотвратило пробив на проукраински бойци.

Бягащи от региона локални поданици приказват за " опустошителни опустошения " в града, от които единствено дребна част бе показана по съветската държавна телевизия. От няколко дни Белгородска област е обхваната от още набези, при които се оповестява за починали и ранени.

За следващ път отговорност за нападенията поеха " Руският доброволчески корпус " и легионът " Свободна Русия ". Те желаят да донесат независимост, мир и успокоение в Русия, оповестиха проукраинските бойци.

Междувременно Телеграм каналът „ Операция Z: Военки Русской Весны “ заяви, че антитерористите са „ изпекли “ със „ Солцепек “ и 4 бойни бронирани машини, РСЗО „ Град “ и 1 пикап в Белгородска област.

Украинската осведомителна организация УНiАН пък осведоми, че съветските нашественици не престават терора в Киев. Те подхванали тази нощ масирана комбинирана офанзива против столицата на Украйна. 

Според ръководителя на Киевската военна администрация Сергей Попко руснаците са щурмували града по едно и също време с дронове и с ракети. 

Бомбардировачи Ту-95МС от Каспийския район са изстреляли крилати ракети вид Х-101/555. Безпилотни самолети нанасяли удари от разнообразни направления, прибавя той.

Силите за противовъздушна защита на Украйна са разкрили и унищожили над 30 въздушни цели от друг вид.

Кметът на Киев Виталий Кличко заяви за детонации в града.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР