Руснаците искат да инсценират референдум, за да създадат независима република

...
Руснаците искат да инсценират референдум, за да създадат независима република
Коментари Харесай

Украйна: Русия се опитва да създаде народна република в Херсон

Руснаците желаят да инсценират референдум, с цел да основат самостоятелна република в Херсон, който превзеха на 3 март. Това твърди украинският президент Володимир Зеленски и няколко представители на, съобщи " Франс прес ".

" След сюжета от 2014 година руснаците се пробват обезверено да провеждат подправен референдум, за основаването на една подправена национална република Херсон ", написа украинският външен министър Дмитро Кулеба в " Туитър ".

" Предвид обстоятелството, че няма никаква национална поддръжка, това ще бъде режисура ", предвижда първият посланик на Украйна и прикани да се наложат строги наказания против Русия, в случай че сходно нещо се случи.

" Херсон ще бъде постоянно в Украйна ", безапелационен е Кулеба.

" Понастоящем нашествениците звънят на членовете на регионалния съвет, с цел да им оферират да сътрудничат и да основат самостоятелна република ", съобщи украинската парламентарна представителка за човешките права Людмила Денисова в " Телеграм ".

Херсон е първият огромен град, който съветските сили превзеха след нашествието в Украйна, почнала на 24 февруари.

Украинският президент Володимир Зеленски прикани украинските области, включително и Херсон, да не повтарят опита на Донецк и Луганск, съобщи " Асошиейтед прес ".

" Окупаторите на територията на Херсонска област се пробват да повторят тъжния опит от основаването на псевдорепублики. Те шантажират локалните водачи, упражняват напън над депутатите и търсят някого, който да подкупят ", съобщи Зеленски.

Украинският президент заяви, че членове на общинския съвет на Херсон са отхвърлили проекти за нова " псевдорепублика ".

" Украйна ще устои на този тест. Ние имаме потребност от време и мощ, с цел да разбием военната машина, която навлезе в нашата земя ", съобщи Зеленски.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР