Руснаците Евгения Павлова и Матвей Елисеев спечелиха Световното отборно предизвикателство

...
Руснаците Евгения Павлова и Матвей Елисеев спечелиха Световното отборно предизвикателство
Коментари Харесай

Руснаци спечелиха Световното отборно предизвикателство по биатлон в Руполдинг

Руснаците Евгения Павлова и Матвей Елисеев завоюваха " Световното отборно предизвикателство " по биатлон на " Хиймгау Арена " в немския зимен център Руполдинг.

Двамата преодоляха трасето в преследването за 33:06.4 минути със единствено две наказателни обиколки и донесоха пети триумф на " Сборная " в 19-ото издание на конкуренцията.

На второ място на 7.1 секунди приключи вторият тим на Германия в състав Франциска Пройс и Зимон Шемп, които позволиха три неточности.

На трета позиция финишира първият отбор на домакините Бенедикт Дол и Денизе Херман на 25.1 секунди.
Победителите от 2018 година Доротея Вирер и Лукас Хофер (Италия) останана четвърти на 25.2 секунди, като на последния пост Дол завоюва трагично със сантиметри финалния спринт с Хофер след фотофиниш

Павлова и Елисеев бяха водачи след първата част от конкуренцията, откакто завоюваха всеобщия старт и започнаха преследването с задатък от 9 секунди пред Пройс и Шемп и с 25 секунди пред австрийците Лиза-Тереза Хаузер и Юлиан Еберхард, които обаче във втората част от надпреварата трябваше да създадат цели седем наказателни обиколки и в последна сметка финишираха пети на 40.1 секунди.

Шампионите Павлова и Елисеев заработиха 28 хиляди евро от наградния фонд.

В конкуренцията се включиха 10 смесени тима от по двама биатлонисти, само че без представители на Норвегия, което означаваше, че Марте Олсбу Рьойселанд и Ветле Кристиансен не защитаваха купата си от предишния сезон.

Състезанието по традиция се организира на към и на стадион " Фелтинс Арена " в Гелзенкирхен, само че 19-ото му издание през тази година беше преместено в Руполдинг от съображения за сигурност поради пандемията от ковид.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР