Руснаците Елена Исинбаева и Шамил Тарпишев, които са членове на

...
Руснаците Елена Исинбаева и Шамил Тарпишев, които са членове на
Коментари Харесай

Томас Бах: Елена Исинбаева и Шамил Тарпишев остават членове на МОК

Руснаците Елена Исинбаева и Шамил Тарпишев, които са членове на Международния олимпийски комитет (МОК), нямат действителни връзки с армията в страната си и нямат обществени мнения в поддръжка на нашествието в Украйна.

Това съобщи президентът на МОК Томас Бах, представен от организация Ройтерс.

Припомняме ви, че през вчерашния ден централата в профил Руския олимпийски комитет (РОК), който признава съществуването на районните спортни федерации в анексираните територии в Украйна.

Запитан за какво Исинбаева и Тарпишев не са имали същата орис, Бах отговори, че изследването на Етичната комисия не е намерила аргументи.

" Длъжен съм да подчертая, че те са членове на организацията, а не представители на Русия в МОК. Обратното е, те съставляват МОК в Русия ", съобщи той.

" За да бъде обезпеченото равенството сред длъжностните лица и спортистите, ние въпреки всичко предложихме тези членове на МОК за проучване от Етичната комисия. Тяхното умозаключение е, че госпожа Исинбаева и господин Тарпишев нямат действителни връзки с съветската войска или службите за сигурност. Те не са подкрепяли военните дейности в Украйна ", сподели още олимпийският първенец с Германия в отборната конкуренция на рапира от шампионата по фехтовка на Олимпиадата в Монреал 1976.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР