Руснаците доносничат срещу съперници и съседи, се казва в репортаж

...
Руснаците доносничат срещу съперници и съседи, се казва в репортаж
Коментари Харесай

Руската полиция е претоварена от броя на хората, които доносничат срещу съседи и колеги: доклад

Руснаците доносничат против противници и съседи, се споделя в репортаж на BBC.

Полицай сподели на BBC, че полицията е залят от доноси.

Кремъл вкара драконовски закони, с цел да потисне рецензията към войната в Украйна.

Руската полиция е залята от доноси от руснаци против своите съграждани поради хипотетичните им възгледи по отношение на войната в Украйна, заяви BBC News.

Вследствие на непровокираната инвазия на Русия в Украйна през февруари 2022 година Кремъл вкара драконовски нови правила за наказване на хора, критикуващи по този начин наречената „ специфична военна интервенция “.

Съгласно законите руснаците могат да бъдат санкционирани до $560 или затвор до пет години, в случай че бъдат приети за отговорни за неразбираемо дефинирани закононарушения, които включват дискредитиране на армията.

Полицейски чиновници споделиха на BBC, че офицерите повдигат " безкрайни обвинявания за дискредитиране на армията ".

" Хората постоянно търсят опрощение да осъдят някого за " специфичната военна интервенция ", сподели неотдавна пенсиониран служител на реда пред BBC, добавяйки: „ Когато изникне нещо същинско, няма кой да проверява. Всички са отишли ​​да ревизират някаква баба, която е видяла завеса, която наподобява на украинското знаме. е подал 1397 обвинявания след нашествието.

Един мъж сподели на BBC, че е държан в пандиза по обвинявания в тероризъм, откакто е бил лъжливо упрекнат от сътрудник след спор.

BBC твърди, че Руснаци биват задържани въз основа на подправени обвинявания от хора, които държат завист.

Правозащитната група OVD-Info сподели пред Financial Times през февруари, че към 20 000 души са били задържани в антивоенни митинги в Русия.

В отчета се споделя, че към 440 души са изправени пред по-сериозни обвинявания за хипотетичното си опълчване на войната и могат да бъдат наказани на затвор до 15 години. Някои от упрекнатите са избягали от страната.

>

Прочетете истинската публикация в Business Insider

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР