Руснаците Даниил Медведев и Андрей Рубльов, както и италианецът Яник

...
Руснаците Даниил Медведев и Андрей Рубльов, както и италианецът Яник
Коментари Харесай

ОБЗОР: Медведев, Синер и Рубльов с победи в Пекин

Руснаците Даниил Медведев и Андрей Рубльов, както и италианецът Яник Синер се класираха за втория кръг на шампионата по тенис на твърда настилка в Пекин от сериите АТП 500.

Поставеният под номер 2 в схемата Медведев победи без никакви усложнения американеца Томи Пол с 6:2, 6:1 за единствено 81 минути игра. За Медведев това бе първи мач след изгубения край на Откритото състезание на Съединени американски щати по-рано този месец, само че победа номер 39 на твърди кортове през този сезон.

Във втория кръг руснакът ще срещне австралиеца Алекс де Минор, който в четвъртък в профил в трисетова борба първенеца в китайската столица за 2016 година Анди Мъри.

Повече трудности по пътя си към втория кръг срещна другият съветски представител Андрей Рубльов. Петият в схемата трябваше да прави поврат против британеца Камерън Нори, с цел да стигне до триумфа с 4:6, 6:1, 6:4 за 2 часа и 8 минути игра.

С успеха си Рубльов поведе с 3:2 триумфа против Нори в мачовете посред им, а основен за днешната победа на руснака се оказа стартът на втория сет, в който той поведе с 5:0 гейма. Така, възвърнал си инерцията от изгубения първи сет, Рубльов съумя да направи единствения пробив в третия сет в третия му гейм и се поздрави с класиране за втория кръг. В него той ще играе с французина Юго Юмбер.

Първият кръг бе преминат и от италианеца Яник Синер. Поставеният под номер 6 в схемата Синер завоюва с 6:4, 6:7(2), 6:3 против Дан Евънс от Англия.

Синер можеше да затвори мача умерено и в два сета, само че водейки с 5:3 гейма във втория позволи поврат. В решителния трети сет италианецът поведе с 3:0 гейма, Евънс изравни при 3:3, само че последва нова серия от три сполучливи гейма за седмия в международната класация, с което той се класира за идващия стадий.

Във втория кръг Синер ще чака спечелилия от дуела сред представителя на домакините Цзюнчън Шан и японеца Йошихито Нишиока.

Изненадата на деня, доколкото може да бъде считана за такава, пристигна в мача сред поставения под номер 4 Стефанос Циципас и чилиеца Николас Хари.

Хари завоюва мача с 6:4, 6:4 за час и половина игра, като по този начин записа първа победа над този противник на твърди кортове и трета в петте мача посред им.

Гръкът, който игра край в Пекин в последното издание на шампионата през 2019 година, пък остава без две следващи победи от началото на август месец, когато завоюва шампионата в Лос Кабос.

Наградният фонд на шампионата в Пекин е 3 633 875 $, а класирането за втория кръг носит 53 145 $ и 45 точки за международната класация.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР