Руснакът живее в колосална нищета. Как да обясниш на такъв

...
Руснакът живее в колосална нищета. Как да обясниш на такъв
Коментари Харесай

Руски журналист: Руснаците живеят в колосална нищета, като през 18 век

" Руснакът живее в колосална мизерия. Как да обясниш на подобен човек какво се случва? Този човек живее с по-малко от 150 евро на месец, без течаща вода в тоалетната, като през 18 век ", споделя Роман Анин, основен редактор на съветския уебсайт за проверяваща публицистика " Важни истории " в изявление за " Дойче веле ".

Журналистът посочи, че следствието на Алексей Навални за " двореца на Путин " е гледано в съветския сегмент на YouTube от над 100 милиона души.

" Това значи, че тематиката за корупцията към момента вълнува хората. Но като цяло съветското общество не се интересува доста от този проблем - то е инфектирано. Няма да се впускам в детайлности за това - цялостен етюд може да се напише по тематиката.

Но за какво ли се учудваме, откакто доста хора не се интересуваха дори от войната, до момента в който не потегли мобилизацията и не започнаха да пращат техни съпрузи и братя без никаква подготовка на фронта, където ги убиваха още на третия ден ", разяснява Анин.



" Що се отнася до корупцията - тематиката им е някак далечна, хората просто не могат да осмислят тези големи суми, някакви милиарди. Руското общество живее в колосална мизерия. Наскоро наш екип се върна от Карелия, където снимахме хора, които живеят в бараки. Как да обясниш на подобен човек за " двореца на Путин " или пък за яхтата на Сечин? Този човек живее с 15 хиляди рубли на месец (под 150 евро, б.ред.), без течаща вода в тоалетната, като през 18-и век. Това са корените на апатията, само че има и други аргументи ", добави той.

На въпрос по какъв начин може да бъде преодоляна апатията журналистът дава отговор: " Първо би трябвало да спрем войната в Украйна. Второ, десетилетия би трябвало да се работи с популацията, а страната би трябвало да се реформира. Нужен е цялостен комплекс от ограничения. Но при режима на Владимир Путин е невероятно да се преодолее тази незаинтересованост.

Ако си представим за секунда, че Русия може да бъде друга в бъдещето, тогава ще би трябвало да се извърши титанична работа по отваряне на архивите, за образоване на популацията и за описване на това какви закононарушения е направил режимът на Путин. "



Според основния редактор цялата истина за войната би трябвало да бъде разкрита, с цел да могат хората да осъзнаят ужаса, който се е случвал през тези 30 години и на който те са били безмълвни очевидци. Може би по-късно Русия ще има късмет да преодолее тази незаинтересованост и да стартира да живее по нов метод.

Роман Анин прави тъжната констатация, че не просто до момента в който е жив Путин, а до момента в който е жив груповият Путин - до момента в който Русия е тирания и до момента в който има такива хора във властта нещата няма да се трансформират. " Лично за мен тези хора съставляват тайфа. Това е проведена незаконна група в класическия смисъл на това разбиране. И до момента в който тази проведена незаконна група е на власт, нищо няма да се случи ", счита журналистът.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР