Руснакът Даниил Медведев се класира за финала на турнира по

...
Руснакът Даниил Медведев се класира за финала на турнира по
Коментари Харесай

Даниил Медведев се класира за финала на турнира от сериите Мастърс в Рим

Руснакът Даниил Медведев се класира за финала на шампионата по тенис от сериите " Мастърс " на клей в Рим с награден фонд 7,7 милиона евро.

Поставеният под номер 3 Медведев надви над пети в схемата Стефанос Циципас (Гърция) със 7:5, 7:5 за 107 минути.

Двубоят се проточи повече от пет часа заради спирания поради дъжд, а двата сета се развиха по еднакъв метод. Руснакът пропиляваше ранен пробив задатък, само че с по един основен брейк в 11-ия гейм си обезпечи триумфа.

Така той стигна за първи път до финала на " Мастърс " на  клей, а любопитното е, че при предходните си три участия в Рим Медведев даже нямаше победа.

В разногласието за трофея руснакът ще се изправи против номер 7 Холгер Руне (Дания), който отстрани с 6:7(2), 6:4, 6:2 четвъртия в схемата Каспер Рууд (Норвегия). 

 " Забавлявах се. Беше мъчно с тези спирания  заради дъжда,  защото трябваше да затоплям шест или седем пъти. Това от време на време може да те ядоса и да те напрегне в допълнение, само че на мен, не знам за какво, някак си ми беше смешно.  Толкова доста пъти треньорът ми идваше и ми споделяше: " ОК, отварят корта, би трябвало да загрееш. Отивахме,  започвахме, само че в един миг получавахме известие, че дъждът се е усилил и би трябвало да спрем. Тогава просто избухвахме в смях и всичко беше наред. Когато въпреки всичко трябваше да играя, се оправих добре ",  каза Медведев.

Руснакът едвам за повторно в кариерата си ще играе на край на клей в Тура на АТП след Барселона през 2019 година. При триумф той ще изпревари Новак Джокович (Сърбия) и от понеделник ще стане втори в международната класация.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР