Руснакът Даниил Медведев постигна трета победа в три мача през

...
Руснакът Даниил Медведев постигна трета победа в три мача през
Коментари Харесай

Медведев отново се справи със Зверев и ще играе 1/4-финал в Рим

Руснакът Даниил Медведев реализира трета победа в три мача през тази година против германеца Александър Зверев.

Бившият лидер в международната класация записа четвъртия си следващ триумф над олимпийския първенец след 6:2, 7:6(3) в четвъртия кръг на шампионата от сериите " Мастърс 1000 " в Рим.

Двубоят на Централния корт във " Форо Италико " стартира вихрено за Медведев, който направи пробив още в първия гейм и затвори откриващия сет за едвам 33 минути. В целия първи сет руснакът направи единствено една непредизвикана неточност, до момента в който тези на Зверев бяха девет.

Играта обаче се изравни във втория сет. В него Зверев още веднъж направи повече непредизвикани неточности, само че и печелившите му удари бяха двойно на тези на Медведев - 23 против 11.

Двамата тенисисти си размениха по един пробив в следващи геймове в средата на сета, което докара до тайбрек. В него преимуществото бе на страната на Медведев, който след промяната на полетата осъществя четири следващи точки, с които завоюва със 7:3 точки.

На четвъртфиналите Медведев ще играе с германеца Яник Ханфман.

Място в топ 8 на шампионата откри и Борна Чорич. Хърватинът изоставаше със сет против сензацията на шампионата - унгареца Фабиан Марожан, само че въпреки всичко го надигра с 3:6, 6:4, 6:3.

23-годишният Марожан, който е отвън първите 100 в ранглистата, отстрани в предходния кръг втория в схемата Карлос Алкарас и беше доста близо да стори същото и с Чорич. Унгарецът направи пробив още в първия гейм на сервис на Чорич, който му стигна за спечелването на първия сет. В средата на втория Марожан имаше два поредни брейкбола, с цел да поведе с 3:2 гейма, само че ги пропусна и това се оказа повратният миг в мача.

Чорич стигна до първата си опция за пробив при сетбола си в края на втория сет и незабавно съумя да я осъществя с офанзива към мрежата.

В третия сет инерцията бе на страната на хърватина и той я употребява, с цел да стигне до успеха след 6:3.

В опит за класиране на полуфиналите Чорич, който е номер 15 в схемата, ще играе или с номер 5 Стефанос Циципас от Гърция, или с номер 18 Лоренцо Музети от Италия. /БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР