Руснакът Даниил Квят ще остане във Формула 1 макар и

...
Руснакът Даниил Квят ще остане във Формула 1 макар и
Коментари Харесай

Даниил Квят се присъедини към екипа на Ферари

Руснакът Даниил Квят ще остане във Формула 1 въпреки и без титулярно спортно място. От Ферари през днешния ден разкриха, че Квят ще бъде разрастващ водач в отбора им и ще работи главно в симулатора.
23-годишният Квят не получи предложение за контракт от Торо Росо, а преди този момент трябваше да отстъпи и позицията си в Ред Бул за сметка на Макс Верстапен. Квят бе свързван и с пилотско място в Уилямс – освободеното от Фелипе Маса, само че борбата за него стана прекомерно оспорвана за силите на руснака.

Daniil Kvyat to become Scuderia Ferrari’s development driver pic.twitter.com/yvTwQHaTOh
— Scuderia Ferrari (@ScuderiaFerrari) January 10, 2018
Квят направи дебюта си във Формула 1 през 2014-а с Торо Росо, а на идната година замести Себастиан Фетел в Ред Бул. Слабото му показване обаче го върна назад в Торо Росо, отваряйки вратата на Макс. Квят бе заместен от Пиер Гасли в Малайзия и Япония този сезон, върна се за надпреварата в Съединени американски щати, където завоюва точка, само че и това не бе задоволително, с цел да задържи позицията си. През последния месец Квят мина и тест в НАСКАР, само че изключи опцията да се състезава там.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР